Χωρίς φάρο η είσοδος του λιμανιού του Πειραιά με ευθύνες Ανωμερίτη και Βαρβιτσιώτη (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, παραμένει εδώ και αρκετές ημέρες χωρίς φάρο στην είσοδο του, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης της Piraeus PressΠ. Αθανασάκος.

Το λιμάνι παραμένει χωρίς φάρο από τις 20 Νοεμβρίου 2013 όπου και υπέστη βλάβη όταν το κρουαζιερόπλοιο Magnifica με σημαία από τον Παναμά προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα κατά τη διαδικασία κατάπλου.


Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν γνώριζε τίποτα


Αφού ενημερωθήκαμε για το περιστατικό της έλλειψης φάρου επικοινωνήσαμε άμεσα με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας για να μάθουμε την αιτία.

Όπως φάνηκε όμως δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα. Πρώτη φορά άκουσαν την πληροφορία από την επικοινωνία που είχαμε μαζί τους. 

Με άλλα λόγια αντί να μας ενημερώσουν τους ενημερώσαμε!


Λίγο μετά μας έδωσαν στοιχεία για το συγκεκριμένο συμβάν αναφέροντας το ατύχημα του πλοίου. Μια εβδομάδα μετά, η κυκλοφορία των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά διεξάγεται με τη βοήθεια του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας.


Το Υπουργείο πετάει το μπαλάκι στον ΟΛΠ


Ο φάρος υπέστη βλάβη στις 20 Νοεμβρίου και σήμερα το ημερολόγιο μας δείχνει 28 Νοεμβρίου. 

Όταν τους εκφράσαμε την απορία μας γιατί δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο φάρος,  το Υπουργείο Ναυτιλίας «πέταξε το μπαλάκι» των ευθυνών στον ΟΛΠ!


Ο ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη τι κάνει;


Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου την άμεση ευθύνη για την επισκευή του φάρου την έχει μόνον  ο ΟΛΠ. 

Αλήθεια όμως μια εβδομάδα γιατί δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την αντικατάσταση του φάρου με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των πλοίων;

Και μη μας πει ο κ. Ανωμερίτης ότι είναι θέμα διαδικασιών προμήθειας και λήψης απόφασης... γιατί σε άλλες περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονται στο φτερό κ. Ανωμερίτη!


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπάρχει;

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το ζήτημα. 

Το ερώτημα είναι εφόσον ο ΟΛΠ δεν έχει μεριμνήσει μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός δεν θα πρέπει να πάρουν θέση; 


Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα δώσει επιτέλους μια λύση, γιατί από ότι φαίνεται, πιο πολύ με παιδική χαρά μοιάζουν οι φορείς και οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητά του παρά με συντεταγμένους οργανισμούς!

Είναι δυνατόν ο ένας να δείχνει τον άλλον και τελικά να μην έχει αντικατασταθεί ο κεντρικός φάρος του λιμανιού εδώ και μέρες κ. Βαρβιτσιώτη;


Θεωρούμε αδιανόητο το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας και της ανατολικής Μεσογείου  να έχει αυτή την εικόνα!