ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η βόλτα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Πειραιά… και οι καλοί του Πειραιώτες φίλοι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο περιθώριο του σκληρού καθημερινού του προγράμματος, ο Έλληνας Επίτροπος ξέκλεψψε λίγο χρόνο για να βρεθεί στον αγαπημένο του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με χαλαρή διάθεση και casual ένδυση, εθεάθη να κάνει τη βόλτα του στο Πασαλιμάνι και να πίνει τον καφέ του σε γνωστό μαγαζί της Πλατείας Κανάρη.

Μαζί του οι δυο καλοί του φίλοι και στενοί του συνεργάτες, οι ''άνθρωποί'' του στον Πειραιά, ο τ. Δήμαρχος Πόρου και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης.

Το Piraeuspress.gr όμως ήταν εκεί και τους εντόπισε!

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΩΡΑΛΗΣ

Από το ρεπορτάζ μας, μάθαμε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Επιτρόπου στον Πειραιά ήταν εντελώς ξαφνική και ανεπίσημη.

Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη τηλεφωνικά προκειμένου να προσέλθει στην παρέα, η οποία μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, κάτι που τελικώς δεν κατέστη εφικτό καθώς τη συγκεκριμένη μέρα είχε γενέθλια ο υιός Μώραλης!

Οι δυο άντρες συμφώνησαν να τα πουν σύντομα και πάλι στον Πειραιά, προκειμένου να συζητήσουν και τα μείζονα θέματα που αφορούν στην πόλη, στην οποία έχει πέσει το βάρος της υποδοχής των μεταναστών από τα ελληνικά νησιά, μιας και άπτεται απολύτως των αρμοδιοτήτων του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η παρέα του, δε θα μπορούσαν να μη συζητήσουν και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος καταβάλει υπερπροσπάθεια προκειμένου να συνδράμει στο δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, αλλά και στις ευκαιρίες που δεν πρέπει να πάνε χαμένες!

Ενημερώθηκε από τους κ.κ. Δαβάκη και Σπυρίδωνα για τα του Πειραιά και των νησιών αλλά και για τις νέες εσωκομματικές ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στο μεγάλο λιμάνι, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη ΝΔ.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ''Να είστε έτοιμοι, γιατί ο Πειραιάς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα για την πατρίδα''.

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας από διπλανό τραπέζι, χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Αβραμόπουλου προς τους καλούς του Πειραιώτες φίλους και συνεργάτες Σπύρο Σπυρίδωνα και Γιώργο Δαβάκη, ''Να είστε έτοιμοι, γιατί ο Πειραιάς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα για την πατρίδα''.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Εμείς ερμηνεύουμε τη φράση αυτή με δυο τρόπους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την ιδιαίτερη αγάπη του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τον Πειραιά, κάτι στο οποίο έχει παίξει καταλυτικό ρόλο των Σπυρίδωνα και Δαβάκη στο πλευρό του.

Ο δεύτερος, ο οποίος είναι πιο πολιτικός, έχει να κάνει με το σενάριο που θέλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μια νέα οικουμενική Κυβέρνηση, ως ο καταλληλότερος να διαχειριστεί το μέλλον της με τους εταίρους.

Βέβαια ο ίδιος διαψεύδει αυτά τα σενάρια (ως οφείλει εκ της θεσμικής του ιδιότητας), εμείς όμως δημοσιογραφικά γνωρίζουμε και μάλιστα από διασταυρωμένες πληροφορίες, ότι το σενάριο αυτό συζητιέται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Και βέβαια, σε ένα τέτοιο σενάριο, οι δυο Πειραιώτες φίλοι του με τις ιδιαίτερα επιτυχημένες πορείες στα επαγγελματικά τους αλλά και στα κοινά, αναμένεται να λάβουν σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Όπως και να έχει, οι δεσμοί του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πειραιά, μόνο σε καλό μπορούν να οδηγήσουν, τόσο για την πόλη όσο και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.