ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Επίσκεψη στο Α.Τ. Καλλίπολης και ανάδειξη των προβλημάτων των υπηρετούντων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά κατόπιν επίσκεψη της στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης αποφάσισε να αναδείξει μέσω γραπτής ανακοίνωσης τα προβλήματα που επικρατούν. Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση:

Στα πλαίσια των επισκέψεων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που διενεργεί η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με σκοπό την διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους καθώς και της  διαπίστωσης ιδίοις όμμασι των προβλημάτων των υπηρετούντων συναδέλφων σε αυτές, αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης την Δευτέρα 25-11-2013 επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης.

 

 Κατόπιν συζήτησης και εποικοδομητικού διαλόγου με τους συναδέλφους εκτελούντες υπηρεσία διαπιστώθηκαν προβλήματα μείζονος σημασίας και άμεσης επίλυσης.

         

Πιο συγκεκριμένα το Α.Τ Καλλίπολης που αστυνομεύει περιοχές όπως η Πειραϊκή, η Φρεαττύδα, το  Χατζηκυριάκειο, τον Οργανισμό λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) με τεράστια τουριστική κίνηση, το Τζάνειο Νοσοκομείο (με ΟΚΑΝΑ), το Νοσοκομείο Μεταξά, το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά κλπ, μιας περιοχής δηλαδή που κατοικούν και κινούνται χιλιάδες συμπολίτες μας δεν διαθέτει  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ  για την εξυπηρέτηση των βασικών του αναγκών και ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας. Καθημερινά οι συνάδελφοι παρακαλούν άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες, και εάν αυτές διαθέτουν όχημα λόγω γενικότερης έλλειψης, τότε δανείζονται  όχημα για την εκτέλεση περιπολίας, μεταγωγές κρατουμένων κ.α. που σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκεί.

       

Παράλληλα  παρατηρείται αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας που ενώ της αναλογούν ενενήντα εννέα (99) άτομα οργανική δύναμη, έχει υπάρχουσα εβδομήντα επτά (77) και διαθέτει προς υπηρεσία, τριάντα οκτώ (38) έως σαράντα δύο (42) περίπου συναδέλφους, δηλαδή από 99 που θα έπρεπε κανονικά η εν λόγω υπηρεσία προσπαθεί να ανταπεξέλθει με παρούσα δύναμη 38 έως 42.   

               

Ενδεικτικά διαπιστώσαμε:

-Έξι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε υπηρεσίες όπως, την κρατική ασφάλεια, την διεύθυνση επισήμων, την Αστ. διεύθυνση Χίου, την Αστ. διεύθυνση Ορεστιάδας, την Διεύθυνση διαβατηρίων στην Καισαριανή, το Α.Τ Ρέντη.

 

-Είκοσι συνάδελφοι με διάθεση σε υπηρεσίες όπως, την ομάδα Δίας, την Τροχαία Πειραιά, πέριξ της ΓΑΔΑ σκοπιά, στο Αεροδρόμιο, Αστυνομικός της γειτονιάς, στην Αμυγδαλέζα, στην έκδοση διαβατηρίων Πειραιά, στην Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και στην εισαγγελία Πειραιά.

 

-Επίσης διατάσσεται η εν λόγω υπηρεσία κάθε ημέρα ξεχωριστά να διαθέτει δύο  συναδέλφους στον Ξένιο Ζευς, έναν στις φυλακές Κορυδαλλού, έναν στο Α.Τ Αμπελοκήπων για φύλαξη των εκεί δικαστηρίων,  έναν στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ πάνω από τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, δύο σε μπλόκα, έναν σε περιπολία μεικτή με το Α.Τ Δημοτικού Θεάτρου και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα έναν συνάδελφο στην ειδική αίθουσα δικαστηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ήδη η εν λόγω υπηρεσία για τις τρέχουσες ανάγκες άλλων υπηρεσιών και της πολιτικής ενίσχυσής των λόγω φόρτου εργασίας προφανώς, χρησιμοποιεί από την υπάρχουσα δύναμη της τον εξωφρενικό αριθμό των  τριάντα πέντε περίπου Αστυνομικών συναδέλφων.

 

Αν σε αυτή την περίπτωση προσθέσουμε τους συναδέλφους Αστυνομικούς που χρειάζεται το συγκεκριμένο Αστυνομικό τμήμα για να λειτουργήσει και ο αριθμός των οποίων καθημερινά ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) έως σαράντα πέντε (45) συναδέλφους, λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρα τάξης που διατάσσονται επιπλέον καθημερινά, διαπιστώνουμε πρόχειρα ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ Καλλίπολης ΄΄ δεν δικαιούνται ΄΄ να λαμβάνουν ούτε άδειες, ούτε ημερήσιες αναπαύσεις.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να δημιουργούνται προβλήματα ως προς την αστυνόμευση της περιοχής αλλά και ως προς την καταστρατήγηση του Π.Δ 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Φ.Ε.Κ. 274/Α/3-12-2001)» με την αδυναμία καταβολής των προβλεπόμενων αλλά και των διογκωμένων από το παρελθόν  Ημερησίων Αναπαύσεων καθώς και της διάθεσης των συναδέλφων πολλές φορές δύο συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες.