Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Κάναμε επιτυχίες στο εξωτερικό αλλά γίναμε άνθρωποι στην Ελλάδα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μίλησε στην καρδιά των Πειραιωτών

- Δάκρυσε όλο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τις αναφορές του στην Ελλάδα, την οικογένεια και τη ζωή του

- Λύγισε αναφερόμενος στους γονείς, τον συνονόματο παππού του Ευάγγελο Μυτιληναίο και την οικογενειακή επιχείρηση στον Πειραιά

Όπως σας ενημέρωσε το Piraeus Press μέσω αποκλειστικού φωτορεπορτάζ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η τελετή αναγόρευσης του Επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η ομιλία του κ. Μυτιληναίου έκλεψε την παράσταση

Με απόλυτη σεμνότητα, μετριοφροσύνη και εμφανή τη συγκίνηση στα μάτια και τη φωνή του, ο διακεκριμένος επιχειρηματίας παρέλαβε τον τιμητικό τίτλο από τον Πρύτανη Πειραιά, ενώ χρειάστηκε να διακόψει αρκετές φορές την ομιλία του, λόγω την έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Μίλησε σαν Πειραιώτης...

Πέρα από όλα ακούστηκαν για τον επιτυχημένο επιχειρηματία, το ταλέντο του, τις διακρίσεις, τις επιτυχίες, τα ηγετικά προσόντα, εμάς μας άγγιξαν περισσότερο 3-4 φράσεις του Ευάγγελου Μυτιληναίου, με τις οποίες ταυτίστηκαν και οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους!

«Μια ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος με ελαφρύ χαμόγελο, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου!

Ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε:

«Κάναμε επιτυχίες στο εξωτερικό αλλά γίναμε άνθρωποι στην Ελλάδα», λέγοντας εμμέσως το δικό του ευχαριστώ στους γονείς και τον παππού του, που πρώτα και πάνω από όλα τον έμαθαν να είναι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο!

«Στην επιτυχία πρέπει να συμπεριλάβετε την Ανδριάνα και τα παιδιά μας» και «με τον αδερφό μου Γιάννη με τον οποίο συμπορευτήκαμε για δεκαετίες αλλά και όταν οι δρόμοι μας χώρισαν τιμήσαμε ο ένας την πορεία του άλλου», ήταν οι δυο από τις τελευταίες φράσεις στον επίλογο του, αναγνωρίζοντας δημοσίως πως δίχως την οικογένειά του - τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά αλλά και τον αδερφό του - πιθανότατα να μη βρισκόταν σήμερα στη θέση που είναι σήμερα!

Η τελευταία φράση του κ. Μυτιληναίου, αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση που δέχτηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ήταν: «Αυτή η αναγνώριση για μένα είναι λόγος ύπαρξης και λόγος για να συνεχίσω να προσφέρω»!

Σταχυολογώντας το λόγο του Ευάγγελου Μυτιληναίου, κρατήσαμε αυτές τις 4 φράσεις, οι οποίες δείχνουν και το πραγματικό μέγεθος του ανδρός, το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία έχει μεγαλώσει και τα οποία ταυτίζονται με τα ήθη, τις αξίες και τα ιδανικά που μεγαλώνουν γενιές και γενιές Πειραιωτών, μαθαίνοντας στη σκληρή δουλειά από μικροί, μένοντας πάντα αφοσιωμένοι στην οικογένεια, την πατρίδα και την πίστη τους.

Δικαίως λοιπόν μπορούμε να θεωρούμε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ως ένα γνήσιο Πειραιώτη!

Διαβάστε επίσης:

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)