ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τα 11 Κέντρα Αγάπης & Αλληλεγγύης έκοψαν την πίτα τους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχτηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  1300 άτομα διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον εξαιρετικό μουσικό  Μανόλη Κονταρό και το συγκρότημα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του Προέδρου της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:  

«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα και από εμένα και για μία ακόμη φορά χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Δεν θα σας κουράσω σήμερα γιατί είναι μία μέρα, χαράς και γιορτής. Με χαρά στέκομαι εδώ μπροστά σας, διότι πιστεύω ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης είναι μία από τις δομές  του Δήμου, που η νέα Δημοτική Αρχή έχει σκύψει με ευαισθησία  και νομίζω ότι έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα.

Όπως έχω πει και σε διάφορα Κ.Α.Π.Η.,  όταν τα  επισκέπτομαι, ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι, ποτέ δεν θα αγγίξουμε το τέλειο. Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Θεωρώ όμως, ότι στον ενάμισι χρόνο που είμαστε Δημοτική Αρχή, που έχουμε αναλάβει, νομίζω ότι στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης έχουμε κάνει μία σημαντική δουλειά και έχουμε βελτιώσει προβλήματα που προϋπήρχαν. Αυτό γίνεται γιατί έχουμε και τη στήριξη και τη βοήθεια του Ολυμπιακού και του πρώτου Δημοτικού Συμβούλου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και τον ευχαριστώ και εγώ προσωπικά γι’ αυτή τη βοήθεια που παρέχει στηρίζοντας  και προσωπικά ο ίδιος και ο Ολυμπιακός τη νέα Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα δεν μπορώ να παραλείψω, ότι πολιτικός προϊστάμενος στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι ο επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος και σημερινός στενός συνεργάτης μου και Αντιδήμαρχος ο Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος με την εμπειρία του, τις γνώσεις του και το μεράκι του συμβουλεύει και εμένα, αλλά θεωρώ ότι είναι κοντά και σε εσάς. Παράλληλα  να ευχαριστήσω τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τον Νίκο Πλατανησιώτη, που και αυτός με την εμπειρία του και την ευαισθησία του συμβάλλει, όπως και η Προϊσταμένη η κυρία Πετράκου και φυσικά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Μπορεί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και διαφορετικές απόψεις. Σε θέματα όμως που αφορούν είτε την τρίτη ηλικία είτε παιδιά είτε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, νομίζω ότι εκεί υπάρχουν συγκλίσεις. Δεν έχουμε αντίπαλο σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτά τα θέματα. Γιατί επαναλαμβάνω ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκλίνουμε σε θέματα που αφορούν, όπως είπα,  κοινωνικά θέματα. 

Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που έχουμε κάνει στα Κ.Α.Π.Η. γιατί δεν είναι μια μέρα απολογισμού, είναι μια μέρα γιορτής. Αλλά νομίζω ότι οι εκδρομές μας, η κάθε χρόνο  συγκέντρωση μας εδώ - που βλέπω ότι μεγαλώνει κύριε Αγραπίδη, πέρυσι είμαστε 1000 άτομα, φέτος είμαστε 1300 - και κάποια πράγματα που έχουμε κάνει στα Κέντρα συμβάλλουμε, ώστε να περνάτε καλύτερα, νομίζω, την καθημερινότητά σας. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη  γι’ αυτό δεν είμαι ποτέ απόλυτα ικανοποιημένος για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. 

Θα προσπαθήσουμε και το 2016 με επιμονή, με πείσμα, όχι μόνο να βελτιώσουμε προβλήματα που αφορούν εσάς, αλλά να βελτιώσουμε προβλήματα που αφορούν στην πόλη μας. Και είναι πολλά και σημαντικά. Διότι εσείς  μπορεί να είστε μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, αλλά είστε και Πειραιώτες, έχετε οικογένειες, έχετε παιδιά και εγγόνια και όλοι αντιλαμβάνομαι ότι ταλαιπωρούνται περισσότερο ή λιγότερο   με τα προβλήματα που υπάρχουν και στη χώρα, αλλά και στην πόλη.

Είστε άνθρωποι – όπως είπα και στην κοπή της πίτας του Γηροκομείου Πειραιώς – που έχετε προσφέρει τα μέγιστα επί δεκαετίες για να μπει σε ένα δρόμο η χώρα. Άρα με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε μπροστά σας, εμείς οι νεώτεροι. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τη δυσκολία που κανονικά αντιμετωπίζει η χώρα είμαστε αισιόδοξοι, παραμένουμε αισιόδοξοι, θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Θέλω  να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του φίλου μου του Κώστα Καρδιασμένου του εκπροσώπου του Ολυμπιακού για μια ακόμη φορά τον Ολυμπιακό. Μεταφέρω την αγάπη του και εκείνου και τη διαβεβαίωση, ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στη Δημοτική Αρχή και δίπλα σε εσάς και τα επόμενα χρόνια, ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα. Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μανόλη Κονταρό, που έρχεται στις εκδηλώσεις του Δήμου και τραγουδάει και θα  έρθει να τραγουδήσει και σήμερα». 

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στονχαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Χρόνια πολλά σε όλους σας. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου  να υπενθυμίσω, ότι το 2015  κάναμε ένα μεγάλο αγώνα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αναφέρομαι στις οικονομικές δυσκολίες, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι συνεχίζουμε να τις αντιμετωπίζουμε, για να προσφέρουμε στην τρίτη ηλικία ό, τι καλύτερο. Ήμασταν όμως καλότυχοι - όπως είπε και ο Δήμαρχος - γιατί είχαμε δίπλα μας και δίπλα σας δύο ανθρώπους που αξίζει να τους αναφέρω: ο ένας είναι  ο Δήμαρχος της πόλης, ο Γιάννης Μώραλης, που έδειχνε καθημερινό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και ο άλλος άνθρωπος είναι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, που έχουμε την τύχη να είναι και δημότης της πόλης μας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με την αμέριστη συμπαράστασή του και  χάρις στη στήριξη τη δική του υλοποιήσαμε πάρα πολλά προγράμματα. Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται να σας κουράσω.

Όλα αυτά γιατί τα κάναμε; Τα κάναμε γιατί γνωρίζουμε ότι έχουμε χρέος απέναντι στην τρίτη ηλικία και μάλιστα σε αυτή τη φάση της οικονομικής κρίσης. Γιατί ακόμα οι ηλικιωμένοι με την κουτσουρεμένη τους σύνταξη φροντίζουν και στηρίζουν και τον άνεργο γιο και την άνεργη κόρη και την άνεργη μάνα και την οικογένεια και τα εγγόνια. Και τολμώ να πω ότι εάν δεν υπήρχε η αγάπη και η αυτοθυσία του Έλληνα συνταξιούχου πολλές φορές, η ελληνική κοινωνία θα είχε καταρρεύσει. 

Θα κλείσω με μία ευχή το 2016, όπως έχω πει επανειλημμένα - και το ανέφερε και ο Δήμαρχος - με μία μόνο υπόσχεση: Ότι θα  συνεχίσουμε να δείχνουμε  την ίδια και ακόμη περισσότερη φροντίδα και να είστε σίγουροι και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και προσφορές. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα το κάνουμε, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί το αξίζετε. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Το 2016 να είναι καλύτερο από το 2015, με λιγότερα προβλήματα σε εσάς και τις οικογένειες σας, στην πόλη του Πειραιά και πάνω απ’ όλα στην Ελλάδα μας».  

Στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας  των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Πειραιά Δ. Καρύδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Χρ. Αγραπίδης,  Γ. Μελάς, Τ. Καλογερόγιαννης, Κ. Σιγαλάκος, Α. Αργουδέλης, η κυρία Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Σ. Βοϊδονικόλας και κυρία Χ. Ζηλάκου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: της Α΄, κ. Ν. Γκόλφης, της Β΄, κυρία Λ. Αθανασίου, της Γ΄, κ. Χ. Λιακόσταυρος, οι Δημοτικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Β. Καραγιάννης, Λ. Μελάς,  Γ. Αλιφραγκής, η κυρία Κ. Δουρέκα, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Πλατανησιώτης και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. κ. Κ. Καρδιασμένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ