ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Χορεύοντας, Βοηθάμε» (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Χορεύοντας, Βοηθάμε» 

- Πλήθος κόσμου στήριξε την προσπάθεια της Ένωσης για μια ακόμη χρονιά!

- Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης το Piraeus Press

Την Κυριακή,1/12 πραγματοποιήθηκε το 6ο ''Χορεύοντας,Βοηθάμε'' η μουσικοχορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης της Ένωσης Απανταχού Μανιατών η οποία πλέον έχει γίνει ένας εορταστικός θεσμός αγάπης !

Ακόμα εννιά σωματεία από τον Πειραιά αλλά και από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και πάνω από 170 χορευτές έβαλαν τις παραδοσιακές φορεσιές και μας ''ταξίδεψαν'' από την μία άκρη της πατρίδας μας στην άλλη με οδηγό την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας !

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Πειραϊκό Σύνδεσμο και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν συγκινητικό, καθώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες σακούλες και κούτες με τρόφιμα, ώστε να ενισχυθούν συνάνθρωποί μας που πραγματικά το χρειάζονται !

Εκατοντάδες  εθελοντές  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, αγκαλιάζοντας  αυτήν την όμορφη εκδήλωση. Όλοι μαζί κατάφεραν να σκορπίσουν χαμόγελα και συνδράμουν με ό,τι έχουν, σκορπίζοντας χαμόγελα και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας !

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Α' Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο αναπληρωματικός βουλευτής Β' Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος,ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά Νίκος Βλαχάκος , ο Πρόεδρος ΔΗΡΑΠ Τζεφεράκος Αλέξανδρος, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Γλύκα-Χαρβαλάκου Νανά και Καρύδης Δημήτρης,οι εντεταλμένοι δημ. σύμβουλοι Πειραιά Μπουρδάκου Κυριακή, Καμαράτος Αλέξανδρος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Μοραντζής Αντώνης ,Μιχαλέτος Μανώλης,Κατσαφάδος Γιάννης και Βίτσας Γεώργιος( Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά).

Ακόμη η περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά Ευγενία Μπαρμπαγιάννη ,οι κοινοτικοί σύμβουλοι Βλαχουτσάκος Πάνος, Σαλπέας Πέτρος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Βλαχοπούλου Ελενα, Μπουρδάκου Ρωξάνη, Αγγελιδάκης Σπύρος , Φερεντίνου Ευαγγελία και Γιούλα Γερακάρη-Ψωμά.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά Μάκη Αγγελετάκη, η Αντιπρόεδρος Βερικάκη Ελλάς, ο έφορος του Πειραικού Συνδέσμου Δρούζα Γεώργιο, ο Αντώνης Γούλας, ο πάτερ Δημήτρης Καραλής και ο  προιστάμενος στον Ι.Ν.Αγίας Σοφίας.

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών ευχαρίστησε θερμά τους συλλόγους που συνέδραμαν στην προσπάθειά τους και συγκεκριμένα: την Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και τον Πρόεδρο Μανωλάκο Βασίλη, την αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και την Έφορο Χριστίνα Βλάχου, την Ένωση Αντικυθηρίων Άγιος Μύρων και όλο το ΔΣ, στον Σύλλογο Αλληλεγγύη της οικογένειας Βουγιουκλάκη και όλο το ΔΣ, τον Εξωραιστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μηνά Κερατσινίου και τους Σαντοριναίο Στέλιο και Καλκέψου Ελισσάβετ.

Ακόμη τον Σύνδεσμο Νέου Φαλήρου και την πρόεδρο Λαγκαδιάνου Καμαριώτου Αργυρώ, τον Σύνδεσμο γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και τις κυρίες Κορναράκη και Κυδωνάκη,  την Ενωση Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς και την Πρόεδρο Κορδίνα Μαρία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκάλας και τον Γρηγόρη Κούβαρη, τον Εξωραιστικό Σύλλογο Ακροταιναριτών,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικατών και τον Γιώργο Πιερράκο,στον Σύλλογο Απανταχού Κυθήρων.


Τις θερμές ευχαριστίες τους εξέφρασαν και στα χορευτικά ,τους χοροδιδασκάλους και τα ΔΣ των παρακάτω συλλόγων που συμμετείχαν : Ένωση Ποντίων Πειραιώς Κερατσινίου-Δραπετσώνας ,Δροσουλιτες Σωματείο για την Κρητική ιστορία,παράδοση και λαογραφία, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Λεονταρίου ''Το Αρχοντίκι'', Σύνδεσμος Σεριφίων (Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων), Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς, τον Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών Καρδίτσας ''Αγιος Δημήτριος'',
Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΣΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο συντοπίτης  Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Σύλλογος Αλληλεγγύη της οικογένειας Βουγιουκλάκη για την αμείωτη στήριξή τους στην Ένωση Απανταχού Μανιατών.