Σύλληψη στον Πειραιά για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Τετάρτη το πρωί, ένας 48χρονος υπεύθυνος λειτουργίας και μία 42χρονη υπάλληλος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που εδρεύει ΑΣΦΑΛΕΙΑ, εντοπίστηκε υλικό προς διάθεση, σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή (ψηφιακά και φωτοτυπημένα βιβλία), το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών.


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 31 φωτοτυπημένα βιβλία, τα οποία είχαν αναπαραχθεί παράνομα και τρεις σκληροί δίσκοι οι οποίοι περιείχαν πάνω από 300 διαφορετικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή.


Πέραν της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων, προκύπτει και σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, το ύψος της οποίας εξετάζεται, καθώς λόγω του διαφορετικού τιμήματος αντιγράφων και αυθεντικών προϊόντων, επέρχεται δραστική μείωση του αποδιδόμενου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.


Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.