ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ: Στο ΣΕΦ το υδατοδρόμιο της Αττικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τα υδροπλάνα «δένουν» στον Πειραιά

- Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο μεγάλο λιμάνι της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των περιβαλλοντικών μελετών για τα πρώτα υδατοδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα στον Πειραιά. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αδειοδότηση και η κατασκευή τους με προοπτική λειτουργία τους από το καλοκαίρι του 2020, με την προϋπόθεση όλα να κυλήσουν ομαλά και στην ώρα τους.

Συνολικά, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός τεράστιου εθνικού δικτύου αποτελούμενο από περίπου 100 υδατοδρόμια, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των νησιών της χώρας, αλλά και περιοχών όπως η Πελοπόννησος, η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, όπως και σε 19 λίμνες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο το οποίο θα αναδειχθεί ως μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στην Αττική, αυτό δηλαδή, που θα αποτελέσει βάση και κόμβο με τα περισσότερα ελληνικά υδατοδρόμια και ειδικά με αυτά της νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πλάνο της Περιφέρειας Αττικής, ένα τέτοιο υδατοδρόμιο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην μαρίνα Φαλήρου, στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Το συγκεκριμένο υδατοδρόμιο πρόκειται να συνδέσει τα νησιά του Αργοσαρονικού, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τα Επτάνησα και οποιαδήποτε άλλη περιοχή αποκτήσει σύνδεση με πτήσεις από και προς την Αττική.