Καθαριότητα Πειραιά – Μώραλης: «Οι εργαζόμενοι να μη φοβούνται τίποτα αν… η πόλη είναι καθαρή»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ξεκάθαρο μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη προς τους εργαζόμενους της Καθαριότητας

- Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι της Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά

- Δείτε τι είπε ο Γιάννης Μώραλης σχετικά με σύμπραξη δημοσίου και ιδιώτη για την καθαριότητα 

Κατά την ορκωμοσία των 132 νέων μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου Πειραιά, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν προσληφθεί στον τομέα της καθαριότητας, ο Γιάννης Μώραλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την πολυσυζητημένη ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών - όπως η καθαριότητα των Δήμων - ο Δήμαρχος Πειραιά τάχθηκε σαφώς υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της Καθαριότητας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύμπραξης με ιδιώτη, εφόσον ο Πειραιάς δε γίνει μια καθαρή πόλη!

Άλλωστε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο εκάστοτε Δήμαρχος έχει αυτό το δικαίωμα.

Εδώ που τα λέμε βέβαια - τουλάχιστον από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη - μάλλον δύσκολο φαίνεται το ενδεχόμενο να καθαρίσει με έναν μαγικό τρόπο... άρα ίσως και να προετοιμάζει το έδαφος για το εγγύς μέλλον με αυτή του τη δήλωση ο Δήμαρχος Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Σήμερα ορκίστηκαν 132 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι στον Δήμο Πειραιά, οι οποίοι θα στελεχώσουν κυρίως τον τομέα της καθαριότητας, ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά και την «καρδιά» κάθε Δήμου. Ως δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων, καθώς από το 2018 που είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις αυτές, καλύπταμε τις ανάγκες με συμβασιούχους των 2 ή των 8 μηνών.
Παρά τη δυνατότητα που μας δίνει το νέο νομοσχέδιο να συνεργάζονται οι Δήμοι με ιδιώτες, άποψή μου είναι πως εφόσον συμπληρωθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα, ο Δήμος έχει επαρκή αριθμό αυτοκινήτων, υδροφόρων, πλυντηρίων κάδων και τους χειριστές που πρέπει, τότε θα στηρίξουμε και θα επιμείνουμε στη δημόσια καθαριότητα. Τότε όμως δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για να μην είναι ο Πειραιάς μια καθαρή πόλη, όπως είναι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, εφόσον το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους δημότες.