ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στην Ακτή Θεμιστοκλέους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πολύ σοβαρές καταγγελίες των κατοίκων της Πειραϊκής στο Piraeus Press

- Δείτε τι συμβαίνει στον πιο ωραίο παραλιακό δρόμο της Αττικής

Είναι γεγονός ότι μετά τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά, ο μόνος ίσως δρόμος που απαλλάχθηκε από το κυκλοφοριακό, είναι η Ακτή Θεμιστοκλέους, η γνωστή σε όλους μας Πειραϊκή.

Θυμόμαστε όλοι τι γινόταν με τα διπλοπαρκαρισμένα - ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες - και τα διερχόμενα λεωφορεία, τα οποία πολλές φορές κολλούσαν σε ένα σημείο καθώς δεν ήταν εφικτή η διέλευσή τους.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ...

Μετά τη μονοδρόμηση της Πειραϊκής, τα πράγματα άλλαξαν, η ροή της κυκλοφορίας αποκαταστάθηκε, αλλά...

Σύμφωνα με τους κατοίκους - και είναι κάτι που όλοι το έχουμε παρατηρήσει - η ταχύτητα που αναπτύσσουν ορισμένοι απερίσκεπτοι οδηγοί είναι πάνω από το επιτρεπτό, ιδίως σε ώρες που ο δρόμος είναι εντελώς άδειος από αυτοκίνητα.

Το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία χωρίς καλή ορατότητα, ενώ την Ακτή Θεμιστοκλέους διαβαίνουν καθημερινά τόσο παιδιά όσο και ηλικιωμένοι, που αποτελούν και τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ

Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα ή δεν έχει επέλθει σοβαρός τραυματισμός πεζού μας κάνει οι κάτοικοι.

Προς το παρόν έχουν χάσει τη ζωή τους κάποια τετράποδα (κυρίως γάτες), οι οποίες σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρίσκονται κάτω από τις ρόδες των ΙΧ που τρέχουν σα να βρίσκονται σε πίστα της φόρμουλα 1.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι κάτοικοι της Πειραϊκής κάνουν έκκληση στην Τροχαία του Πειραιά να αυξήσει τους ελέγχους κατά μήκος της παραλιακής, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα και να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο της υπερβολικής ταχύτητας.