Στρατόπεδο Παπαδογεωργή: Μεγάλη νίκη του Δήμου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ύστερα από 18 χρόνια, η διεκδίκηση του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή από το Δήμο Πειραιά σφραγίζεται με μια νίκη έναντι των καταπατητών του.

Επίσημα, πλέον σήμερα, αποχωρούν, με δικαστική απόφαση, εκείνοι που επί δεκαετίες έμπαιναν εμπόδιο στην αναμόρφωση και ανάπλαση του στρατοπέδου, το οποίο επιστρέφει στους φυσικούς του ιδιοκτήτες, τους Πειραιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, τελεσιδίκησε η απόφαση και ξεκίνησε σήμερα η  απομάκρυνση των καταπατητών οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν εγκαταλείψει τον χώρο από το 1995!

Παρόλα αυτά, για ένα μεταβατικό στάδιο αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταφερθούν προς το παρόν αλλού.

Έπειτα, εντός του στρατοπέδου, προβλέπεται η διαμόρφωση ενός κτιρίου, ως ξενώνα, στο οποίο θα μετακινηθούν ηλικιωμένοι και γενικώς άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση και δικαιωμένος από αυτή τη νίκη, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η απόφασή μας να εφαρμοστεί ο Νόμος και οι αποφάσεις όλων των βαθμίδων της Δικαιοσύνης είναι αμετάκλητη και θα τηρηθεί στο ακέραιο. Το καθεστώς ανομίας που στερούσε από τους κατοίκους της περιοχής, της πόλης μας και από την κοινωνία του Πειραιά έναν χώρο που τους ανήκε τελείωσε.»


Διαβάστε επίσης:

Δυναμική αντίδραση του Δήμου Πειραιά απέναντι στους καταπατητές του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή

ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ: Ανήκει πλέον στους Πειραιώτες και με το νόμο!

Ο Πειραιάς αλλάζει... και οι Πειραιώτες το αντιλαμβάνονται!