Εγκαίνια για το OPEN MALL του Πειραιά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και με αισιοδοξία για τόνωση και εξωστρέφεια των μικρομεσαίων πειραϊκών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά (Open Mall Piraeus), στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στα εγκαίνια και ευχήθηκε στον εμπορικό κόσμο της πόλης καλή επιτυχία στη λειτουργία του Open Mall Piraeus.

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, έχουν προγραμματίσει κοινές δράσεις και ποικίλες εκδηλώσεις, που έχουν ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Open Mall και την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά, περικλείεται από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου, Γρηγορίου Λαμπράκη, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, ΗΣΑΠ, Αλιπέδου, Κέκροπος και συμμετέχουν 102 επιχειρήσεις της πόλης.

Ο κ. Μώραλης, στην ομιλία, κατά τα εγκαίνια του Open Mall, τόνισε :

«Καλησπέρα σε όλους. Είμαστε μια πόλη με σοβαρά προβλήματα, δεν θέλουμε να είμαστε δυσάρεστοι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα προβλήματα αυτά, δεν λύνονται μέσα σε 1,2 ή 12 μήνες. Πιστέψτε μας όμως, πως προσπαθούμε για το καλύτερο. Βρισκόμαστε σε ένα Δημοτικό Διαμέρισμα που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από την έλευση του Τραμ. Έχουμε όμως ελπίδα και όραμα, η πόλη αυτή σε 1,2 χρόνια να παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τη σημερινή. Θέλω να συγχαρώ τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά γι΄ αυτή την πρωτοβουλία, τη λειτουργία του Open Mall Piraeus. Είναι μια προσπάθεια που μόνο με συλλογικότητες, συνεργασίες και αλληλεγγύη μπορεί να προχωρήσει. Όπως ανέφερα και στη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Open Mall, για να δουλέψει το δικό μου κατάστημα πρέπει να δουλέψει και του διπλανού. Πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται να επιλύσει στο μέτρο του εφικτού, μια σειρά προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση στη χώρα και κατ επέκταση στην πόλη. Πιστεύω πως έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλά και να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Πειραιά, θα βρίσκεται δίπλα στους εμπόρους για να βελτιώσει, όπου κριθεί απαραίτητο, υποδομές και προβλήματα, που είναι υπαρκτά και μεγάλα και σιγά σιγά θα επιλύονται. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Open Mall Piraeus και ελπίζω να στηριχθεί από τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς και από τους τουρίστες της κρουαζιέρας, οι οποίοι έρχονται στον Πειραιά. Να γεμίσουν τα καταστήματα και οι δρόμοι του Πειραιά από τουρίστες και να μην επισκέπτονται μόνο την Αθήνα. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές σε όλους».