700 νέες θέσεις εργασίας στο Λιμάνι του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι λιμάνι του Πειραιά γίνεται η βασική πύλη εισόδου της Ευρώπης για τα προϊόντα του μεγαλύτερου εξαγωγέα του κόσμου, της Κίνας, σημειώνει ο Μ.Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει πως η κυβέρνηση στοχεύει να αναδείξει τον Πειραιά σε μητροπολιτικό λιμάνι της Μεσογείου μέσω και της νέας επένδυσης της Cosco, αλλά και της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής του.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, το επόμενο 10ήμερο ξεκινά ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η συμφωνία αξίας 230 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι επενδύσεις είναι το βασικό ζητούμενο. Η πατρίδα μας διψάει για επενδύσεις», τονίζει ο ίδιος.

«Και η νέα απάντηση της Cosco είναι η καλύτερη απάντηση στους λαϊκιστές, αλλά και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που απειλεί τους επενδυτές που έρχονται να βάλουν τα χρήματά τους στη χώρα μας», σημειώνει, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας και περί τις 1.500 έμμεσες.

Αναφέρει, επίσης, πως ο διαγωνισμός τρέχει παράλληλα με τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco. Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση του νέου επενδυτικού σχήματος από τη Νέα Ζηλανδία για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, εξέφρασε την ελπίδα στην πορεία να εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. «Αποδεικνύει πάντως ότι το κλίμα στη χώρα αλλάζει», εκτιμά.

Πηγή: capital.gr/