Γιάννης Μώραλης: «Έτσι έσωσα την αδελφή μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εξομολόγηση ζωής! Ο Γιάννης Μώραλης εξιστορεί πώς έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, βοηθώντας την αδελφή του να κάνει μεταμόσχευση!

Πριν τρία χρόνια, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Τότε, έκανε μια πράξη ανθρωπιάς. Δεν ήξερε όμως πως με την πράξη του αυτή έμελλε να σώσει την ζωή της ίδιας του της αδελφής, που έδινε μάχη με την λευχαιμία!

Ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε μια συνέντευξη ζωής στην Τατιάνα Σταφενίδου, η οποία προβλήθηκε στην πρεμιέρα της γνωστής παρουσιάστριας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με την εκπομπή Μαζί σου το Σαββατοκύριακο… Συγκλονίζει ο Γιάννης Μώραλης!

«Τα συναισθήματα ήταν να δώσω την δυνατότητα στην αδελφή μου να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Θα έκανα όμως το ίδιο για οποιοδήποτε πρόσωπο στον κόσμο», λέει ο κ. Μώραλης.

Εξηγώντας την διαδικασία, τόνισε: «Ήταν μια απλή διαδικασία. Σου παίρνουν σάλιο και εύχεσαι μετά να είσαι συμβατός. Απόρησαν και οι γιατροί με την τόσο μεγάλη συμβατότητα. Ήταν μια στιγμή ικανοποίησης γιατί από εκεί που δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες να ξεπεραστεί το πρόβλημα, τελικώς είδαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα».

Ο Γιάννης Μώραλης αποκαλύπτει πως η αδελφή του, του ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είναι συμβατοί, ενώ εκείνος βρισκόταν σε μια εκδήλωση του δήμου Πειραιά. Ομολογεί πως συγκινήθηκε και αποκάλυψε πως οι γιατροί ρώτησαν αν είναι… δίδυμοι, αφού η συμβατότητα ήταν στο 100%!

«Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», συνεχίζει ο δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως περίπου δυόμισι μήνες έγινε η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται«…Δείτε όσα εξομολογήθηκε ο Γιάννης Μώραλης στην Τατιάνα Σταφενίδου

Πηγή: Μαζί σου το Σαββατοκύριακο.