Η προσφορά γνωστού Πειραιώτη για την ανέγερση του Ιστορικού Ρολογιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το όραμα να δημιουργηθεί  ξανά το Ιστορικό Ρολόι του Πειραιά φαίνεται πως ευαισθητοποίησε έναν ακόμη Πειραιώτη.

Ο λόγος για τον γνωστό εικαστικό, ποιητή και διακοσμητή, κ.  Σταύρο  Τζώρτζο, που με επιστολή του προς το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια για την απόφασή σας να ξαναχτίσετε το Ρολόι του Πειραιά. Θέλοντας να συμβάλλω και εγώ σ αυτό το ωραίο όνειρο όλων των Πειραιωτών, προσφέρω όλες τις εισπράξεις από την πώληση των πινάκων μου, στην προγραμματισμένη έκθεσή μου από 12 έως 20 Φεβρουαρίου 2014, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Συμβάλλοντας στην προσπάθειά σας και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό το μεγάλο έργο που έχετε αναλάβει».

 

Ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,  με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Τζώρτζο για την σπουδαία προσφορά του επισημαίνοντας:

 

«Όπως έχω  πει η δημιουργία ξανά του ρολογιού-δημαρχείου δεν είναι θέμα μόνο της δημοτικής αρχής,  αλλά όλων των Πειραιωτών, όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον Πειραιά. Όλοι μαζί αλλάζουμε τον Πειραιά και δημιουργούμε εκείνη τη συμμαχία που φέρνει το νέο  στην πόλη μας, ξαναβάζοντας στη ζωή των παιδιών του Πειραιά όλα τα σύμβολα της πόλης.»

 

Δείτε όμως ποιος  είναι ο Σταύρος Τζώρτζος

 

Ο Σταύρος Τζώρτζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944, κατάγεται από τη Σαντορίνη. 
Μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Διακοσμητική στη Σχολή Δοξιάδη.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Διακοσμητών και μέλος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας, των εθελοντών κατά του Καρκίνου, Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης (Το Εργαστήρι), της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) και του Βυζαντινού Μουσείου.


Μετά από πολλά χρόνια στη Διακόσμηση, στη Ζωγραφική και στη Γλυπτική, οι αναζητήσεις τον οδήγησαν στην Ποίηση. Πολλά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά στον επαρχιακό και ημερήσιο Τύπο. Το 2007 βραβεύθηκε από το Δήμο Ευπαλίου Φωκίδος για το ποίημά του «Παλιοξάρι». 

Έχει δημοσιεύσει 3 ποιητικές συλλογές:
-Μικροκρυμμένα όνειρα.
-Το πριν και μετά.
-Το μετά του πριν.

Έχει γράψει:
-12 βιογραφικά ποιήματα, 
- βιβλίο με θέμα τον καρκίνο από τις προσωπικές του εμπειρίες
- παιδικά παραμύθια.