Μεγάλο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ετοιμάζεται στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εργασίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig με τίτλο «Edu – Arts» πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά το διάστημα 14 με 19 Νοεμβρίου 2013.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων άνω των 50 ετών, που έχουν περιθωριοποιηθεί λόγω φτώχειας, ανεργίας ή συνταξιοδότησης,  μέσω της κατάρτισής τους σε διάφορους τομείς όπως λόγου χάρη της τέχνης και του πολιτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αρκετές Ευρωπαϊκές  χώρες ανάμεσά  τους η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρουμανία, η Δανία και η Τουρκία.

Το βασικό εργαλείο θα περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων και εργαστηρίων  με σκοπό την δημιουργική απασχόληση των ενηλίκων άνω των 50 ετών με απώτερο σκοπό να βελτιωθεί η αυτοεκτίμησή τους.

Έτσι οι εταίροι θα οργανώσουν μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης με βάση την παιδεία και τον πολιτισμό κάθε χώρας – εταίρου, εντρυφώντας παράλληλα και στις κοινές ρίζες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν προσκλήσεις και για τους Πειραιώτες για τον σχηματισμό αυτών των ομάδων.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2104134960, 6942470701 και 6945605440 κυρίως απογευματινές ώρες και να στέλνετε τα e-mails σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aeiforo@gmail.com. Η επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ είναι επίσης www.aeiforum.eu. .