Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά – Αναζητούνται τρεις συνεργοί


Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρα – Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε ληστείες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ένοπλες ληστείες σε καταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις περιοχές:
Πειραιά,Κυψέλη, Νέο Κόσμο, Ιλίσια, Πατήσια, Περιστέρι και Νέα Ιωνία.

Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 25 και 35 ετών, ένας ημεδαπός ηλικίας 27 ετών και μία ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μέθοδο δράσης.

Ειδικότερα, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού, αλλά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ συγκεκριμένης αλυσίδας.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος, που είχε αρχηγικό ρόλο και είναι ιδιοκτήτης καταστήματος σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας, καθοδηγούσε τα μέλη της σπείρας καθόσον γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας καθώς και τις μεθόδους ασφαλείας της συγκεκριμένης αλυσίδας καταστημάτων.

Άλλα μέλη της σπείρας είχαν επιχειρησιακό ρόλο και ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν «έλεγχο» αρχικά τον χώρο εσωτερικά και εξωτερικά του καταστήματος και στη συνέχεια υλοποιούσαν το σχέδιο του αρχηγού της οργάνωσης. Κατά την κατόπτευση του χώρου και για να μην κινούν τις υποψίες ο 27χρονος ημεδαπός φορούσε στολή πυροσβέστη και συνοδευόταν από τη σύζυγό του. Επίσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους ώστε να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.