ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ: Δείτε πόσο κόστισε και τι απαντά ο Δήμος Πειραιά στους επικριτές του έργου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή δηλώσεις Δημοτικού Συμβούλου σχετικά με το κόστος  της υλοποίησης της αναπλάσεως του πάρκου Δηλαβέρη, ο Δήμος Πειραιάς προέβη σε ανακοίνωση που αναλύει διεξοδικά όλα τα πρακτικά του έργου της αναμόρφωσης του.

Πρόκειται για ένα πάρκο στολίδι της πόλης μας το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν παραδομένο σε τοξικομανείς και με τα προβλήματα να φτιάχνουν βουνό.
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το μετατρέψει από έναν εγκαταλελειμμένο  χώρο παραβατικότητας σε ένα από τα ομορφότερα άλση της Αττικής. Εργαζόμενοι του Δήμου με αγάπη και μεράκι δούλευαν επί μήνες για την ολοκλήρωση του έργου που τελικώς κατάφεραν να το ολοκληρώσουν.
Όσον αφορά  τώρα στις δαπάνες για την ανάπλαση του αυτές προήλθαν από την δημοπράτηση του αυτοκινήτου του Κρίτωνα Δηλαβέρη στο «Βεάκειο», ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες, τρέφοντας την ελπίδα κάποιων, ότι θα κατέληγε στα χέρια τους, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ.
Στη δημοπρασία πρότυπο ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που έγινε με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της πόλης  και συλλεκτών αυτοκινήτων από όλη την Ευρώπη, το αυτοκίνητο- αντίκα του Κρίτωνα Δηλαβέρη πωλήθηκε 405.000 ευρώ.
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου  το ποσό «δεσμεύτηκε» για να αξιοποιηθεί όλο για την ανάπλαση του Άλσους, όπως και έγινε.
Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά, ανατράπηκε απόφαση του «Πράσινου Ταμείου» το οποίο δεν είχε συμπεριλάβει τον Πειραιά σε χρηματοδοτούμενα έργα.
Αποτέλεσμα ήταν να ενταχθούν και το Άλσος Δηλαβέρη και το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι με διαφάνεια και δημόσιους διαγωνιμούς θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του άλσους μέσω της δημιουργίας  των ακολούθων:
-Γηπέδου μπάσκετ (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
-Υπαίθριου θεάτρου (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
-Της μετατροπής της οικίας του Κρίτωνα Δηλαβέρη, στον μεγαλύτερο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Πειραιά (ύψους 2.300.000 ευρώ).
Διαβάστε επίσης: