Λίτσα Γιαννακάκου: Η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου «Αττικόν»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκαν οι νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία. Οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Για το νοσοκομείο «Αττικόν» ανακοινώθηκε το όνομα της Λίτσας Γιαννακάκου, ένα όνομα γνωστό στους Πειραιώτες καθώς η δράση της και η προσφορά της έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα.

Η Λίτσα Γιαννακάκου, είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ίδια έχει, για χρόνια, προσφέρει πολλά στην πόλη του Πειραιά μέσα από τις διάφορες θέσεις που κατείχε.
Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, έπειτα διετέλεσε Πρόεδρος στη ΔΕΠΑΠ επαναφέροντας τη Φιλαρμονική που είχε καταργηθεί αρκετά χρόνια πριν. Παράλληλα, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ (Κανάλι Ένα) καθώς και Αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων. Επί σειρά ετών ήταν συνδικαλίστρια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Η δράση της όμως δεν σταματά εδώ, υλοποίησε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο παιδικό αναπτυξιακό κέντρο παιδιού στον Πειραιά. Στις περασμένες εκλογές ήταν υποψήφια Βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όραμα της ήταν να γίνει ο Πειραιάς κέντρο πολιτισμού και ανάπτυξης.
Η νέα της Θέση ως Διοικήτρια του νοσοκομείου δεν θα είναι για εκείνη κάτι το πρωτόγνωρο καθόσον κατείχε την ίδια θέση στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά.