Συζήτηση για θέματα υγείας στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Παρασκευή 23.10.2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με τις προτεραιότητες και τα προγράμματα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στον τομέα της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών των νοσοκομείων της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει ιδίους πόρους, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις (δίκτυα σωληνώσεων) του Νοσοκομείου Μεταξά (1.100.000€) και οι κτηριακές υποδομές της Α΄ Παθολογικής του Κρατικού Νικαίας (1.100.000€).

Έγινε ενημέρωση για την αναγκαιότητα κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Κερατσινίου, στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΛΠ, ένα έργο ώριμο προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η ανάγκη ίδρυσης χώρου φιλοξενίας για τους ασθενείς τελευταίου σταδίου.

Τέλος συζητήθηκαν τα ζητήματα του αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών, το πρόγραμμα προληπτικής αγωγής υγείας στα σχολεία της περιοχής με τη συμμετοχή και ειδικευμένου προσωπικού της Π.Ε. Πειραιά καθώς και η εξέλιξη στο διαγωνισμό για την προμήθεια στεφανιογράφου στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η κάθε πλευρά να αναλάβει τις πρωτοβουλίες και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προκειμένου τα έργα και οι δράσεις να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.