Απόσυρση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα πλαίσια συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στους χώρους του Τελωνείου Πειραιά οι επόπτες ζωοτροφών του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, εντόπισαν και δέσμευσαν  φορτίο με σπόρους φαλαρίδας συνολικού βάρους 22680 κιλών , προέλευσης Καναδά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στις 30/10/2013 στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, οι επόπτες εντόπισαν και προχώρησαν στη δέσμευση 500 σάκων με σπόρους φαλαρίδας, συνολικού βάρους 22680 κιλών προέλευσης Καναδά, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας.
Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη ζωοτροφών , δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά, παραμένει υπό επίσημη δέσμευση και η περαιτέρω τύχη του θα κριθεί από την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά όσο και στην εσωτερική αγορά.