Μετάλλιο στον Β.Μιχαλολιάκο από τους Προσκόπους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μια σεμνή τελετή, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, τίμησε την Κυριακή το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, με το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης (Δαβάκη και Λάμπρου Βεϊκου).

Το μετάλλιο απένειμε στο Δήμαρχο Πειραιά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Σταύρος Λυγερός.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου κ. Α. Σκληβανιώτης ευχαρίστησε τον κ. Μιχαλολιάκο, για την προσφορά του στον προσκοπισμό του Ν. Φαλήρου αλλά και ολόκληρου του Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μετά την απονομή του μεταλλίου, μιλώντας στην εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή. Νιώθω πολύ συγκινημένος γιατί προέρχεται από ανθρώπους που αγαπώ πολύ, που εκτιμώ, που σέβομαι και θαυμάζω. Ο τρόπος και η διαδρομή της ζωής τους είναι στην πράξη πρότυπο ζωής.

Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να μην αρκείσαι στη δική σου ευζωία αλλά να αγαπάς την πόλη σου, την πατρίδα σου, τους ανθρώπους. Αυτό εξάλλου είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός, να γίνεσαι εκουσίως δότης αγάπης, να εισπράττεις ευτυχία επειδή βοηθάς τους συνανθρώπους σου. Να στηρίζεις το περιβάλλον και να αγαπάς την πατρίδα σου. Αυτό είναι προσκοπισμός.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η θητεία μου στη Δημοτική Αρχή του Πειραιά, θα είναι θητεία πάθους για τον Πειραιά μόνο. Είναι οριστική η απόφασή μου να αποχωρίσω από την κεντρική πολιτική. Κόμμα μου είναι ο Πειραιάς. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναβρεί ο Πειραιάς την αίγλη, την πολιτιστική του ταυτότητα, την κοινωνική του συνοχή και τον ιδιαίτερα βαρύ ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε το Δημοτικό μας Θέατρο. Το καλύτερο θέατρο της Ευρώπης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, αποφασίζουμε το κτίσιμο εκ νέου του παλιού Ρολογιού του Πειραιά. Στη θέση που ήταν και όπως ήταν.

Με σεβασμό στο περιβάλλον και στα παιδιά, πριν από λίγες ημέρες εδώ στη γειτονιά μας, εγκαινιάσαμε και τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό και μέσα σε αυτόν το χώρο και δύο παιδικές χαρές. Και έρχονται και άλλα.

Απέναντι στο ΣΕΦ - έχω ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς - να γίνει ο μεγαλύτερος χώρος για τα παιδιά και για τους μεγάλους».