ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αυτός είναι ο τυφλός σημαιοφόρος που συγκινεί με τις ικανότητές του (φωτο)


Η περίπτωση τυφλού μαθητή Γιάννη Πολονύφη αποδεικνύει περίτρανα πως η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Κι αυτό γιατί ο 11χρονος Γιάννης μπορεί να γεννήθηκε με ολική τύφλωση, ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην επίδοσή του στο σχολείο. Μάλιστα, είναι ο σημαιοφόρος της φετινής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου φοιτά μαζί με παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

1aa1aaa1aaaa

Στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια στέκεται ο εθελοντής και συνταξιούχος πλέον δάσκαλος Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξης Γκλίνος, ο πρώτος δάσκαλος που εφάρμοσε στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήλιος» που αφορά στην ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη.

«Την ίδια στιγμή που μόνο 2 στα 10 παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα καταφέρνουν να πάνε στο σχολείο, ο Γιάννης σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία της δύναμης, της θέλησης και της αισιοδοξίας, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών», δηλώνει ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, παλιός μαθητής διακριθείς και ο ίδιος στο ίδιο σχολείο με τον ίδιο δάσκαλο.

Παράλληλα, ο 11χρονος Γιάννης έχει επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες και στη μουσική καθώς παίζει πιάνο από πολύ μικρή ηλικία. Πρόσφατα μάλιστα, συγκίνησε τους πάντες σε μια εκδήλωση όπου τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη με μουσική που έπαιξε η γνωστή τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ.

1aaaaaa1a2

«Δεν το διάλεξα να γεννηθώ τυφλός. Αυτό που διάλεξα είναι να είμαι καλός μαθητής και ξέρω ότι όταν μεγαλώσω θα ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική που την αγαπώ πολύ και με ταξιδεύει. Γράφω και εγώ δικούς μου στίχους ενώ μπορώ ακούγοντας μια φορά ένα τραγούδι να επαναλάβω τη μελωδία του στο πιάνο. Μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι μόνο χαρούμενα αυτά και οι οικογένειες τους και ας τους έχει τύχει κάποια δυσκολία στη ζωή τους», εύχεται ο μικρός Γιάννης Πολονύφης λίγο πριν την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του ’40 στον Πειραιά, με την οικογένειά του πάντα δίπλα του.

1aaaaa11aaa