ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Ντέιβιντ Ρίβερς σε σχολεία και ακαδημίες σε εκπαιδευτικές διαλέξεις για τον αθλητισμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ενθουσιώδη υποδοχή επιφυλάσσουν μαθητές σχολείων και νεαροί αθλητές από Ακαδημίες της πόλης, στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού κ. Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος βρίσκεται στον Πειραιά, προσκεκλημένος του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο κ. Ρίβερς στις επισκέψεις αυτές, συναντά και συνομιλεί καθημερινά με εκατοντάδες παιδιά, που τους μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής για τον αθλητισμό. Παράλληλα συζητά μαζί τους για τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και τη σημασία που έχει για τη ζωή τους γενικότερα.

Ήδη ο παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστας, έχει επισκεφθεί σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, καθώς και τις Ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Φοίνικα και του Ατρομήτου.

Σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 20:00, θα βρεθεί στις Ακαδημίες της Καστέλλας.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο κ. Ρίβερς θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στις 13:00, στο Δημαρχείο Πειραιά.

Ο κ. Ρίβερς, σε δήλωσή του για την παρουσία του στον Πειραιά, τόνισε: «Είναι υπέροχο το αίσθημα να ξαναγυρίζω εδώ. Βρίσκομαι στον Πειραιά για να μιλήσω με τα παιδιά και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που έκανε πραγματικότητα την επίσκεψή μου. Είναι υπέροχο που μου δίνεται η ευκαιρία να ενθαρρύνω τα παιδιά να πιστέψουν και να κάνουν αληθινά τα όνειρά τους». 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κοντά μας τον Ντέιβιντ Ρίβερς. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη ο οποίος είχε αυτή την ιδέα, ήρθε ο Ντέιβιντ, μιλάει για τις εμπειρίες του, για τον Ολυμπιακό και μαθαίνει στα παιδιά στα μυστικά του μπάσκετ.  Χαιρόμαστε που γνωρίζει παιδιά από σχολεία και ομάδες της πόλης και μεταδίδει το πνεύμα του νικητή που είχε και ως παίκτης. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό είναι ένας μύθος. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βλέπουν και να έχουν τέτοια πρότυπα. Στη ζωή χρειαζόμαστε πρότυπα». 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. και Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε: «Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έφερε στον Πειραιά τον Ντέιβιντ Ρίβερς, έναν μεγάλο παίκτη, ώστε να δουλέψει με μικρά παιδιά και να τους μιλήσει για τα οφέλη του αθλητισμού. Αυτή τη στιγμή που ο κόσμος ασχολείται με την επιβίωση, ο αθλητισμός είναι η μόνη λύση, την οποία αναλύει ο Ντέιβιντ Ρίβερς, μέσα από τις διαλέξεις του και μέσα από την προπόνηση στους αθλητές και τα παιδιά. Αυτοί οι αθλητές και αυτά τα παιδιά θα βοηθήσουν τον κόσμο και όλους τους Έλληνες να ξεπεράσουμε με το παιχνίδι και τον αθλητισμό την κρίση που έχει πλήξει την ελληνική οικογένεια».

Πλάνα και δηλώσεις από την επίσκεψη του Ντέιβιντ Ρίβερς στον Πειραιά, στα παρακάτω link:

Στις Ακαδημίες του Φοίνικα Πειραιά

https://www.youtube.com/watch?v=v3x3X_fx8Mo

Στις Ακαδημίες του Ατρόμητου Πειραιά

https://www.youtube.com/watch?v=QP1hV816qW0

Στις Ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού:

https://www.youtube.com/watch?v=2iK5EzKrijw

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο site του Δήμου Πειραιά στο link:

http://www.pireasnet.gr/tabid/1375/Default.aspx