ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ: Αποτελέσματα Μαραθωνίου Αγώνα Κωπηλασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από τον Όμιλο Ερετών την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στο Φαληρικό όρμο ο Μαραθώνιος Αγώνας Κωπηλασίας «Νικόλαος Παπακώστας». Ο εν λόγω αγώνας είναι ο μοναδικός μαραθώνιος αγώνας κωπηλασίας που πραγματοποιείται στη χώρα μας στη μνήμη του θρυλικού Νίκου Παπακώστα, αθλητή του Ομίλου Ερετών από το 1899, ο οποίος σαν αθλητής και μέλος του Ομίλου τίμησε το σωματείου του για 60 χρόνια από 1906 έως τον θάνατό του το 1959.

Η εκκίνηση δόθηκε στον Άγιο Κοσμά (8:30 πμ) και οι κωπήλατες αγωνιζόμενοι σε τετράκωπες λέμβους άνευ πηδαλιούχου τερμάτισαν στην Μαρίνα Ζέας, έχοντας διανύσει απόσταση περίπου 8.000 μέτρων. Την πρώτη θέση κατέκτησε το πλήρωμα του Ομίλου Ερετών με τους Νικόλαο-Ραφαήλ Κουτσομπίνα, Αποστόλη Γιαννατζή, Πέτρου Μπούφη & Μιχάλη Κούκουρα. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το πλήρωμα του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών με τους Χαρίση Κωστογλούδη, Νεκτάριο Μακρυγιάννη, Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Νικόλαο Μπίστινα. Την Τρίτη θέση κατέκτησε το πλήρωμα του Κ. Ο. Ελλάδος με τους Νεκτάριο Ηλιόπουλο, Ανέστη Χατζηρήγα, Νικόλαου Πανουργιά & Νικόλαου Καμπούρογλου.
Η γιορτή της κωπηλασίας ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ερετών, του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου στα Βαλκάνια, με την παρουσία πολλών φίλων του Ομίλου Ερετών και της κωπηλασίας. Ο πρόεδρος κος Χαράλαμπος Μπακιρτζής, απήυθυνε χαιρετισμό του υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κου Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος λόγω σοβαρών δεσμεύσεων δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, διαβιβάζοντας τα συγχαρητήρια και τις ευχές του προς τους αθλητές για δύναμη και επιμονή ώστε να συνεχίσουν με ζήλο την αξιέπαινη προσπάθειά τους.
Στην απονομή των μεταλλίων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τα αθλητικά ιδεώδη και τις αρετές που πρεσβεύουν ο Όμιλος Ερετών και οι αθλητές του, ο Δ/ντης διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Δημήτριος Σπύρου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Περικλής Διακουμάκος, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ κ. Ιωάννης Καρράς, ο ταμίας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ και μέλος μας κ. Γεώργιος Μουτσάτσος, ο πρόεδρος του ΣΩ.Ν.Π.Α.Π κ. Απόλλωνας Καρακαλάς, εκ μέρους του Ροταριανού Συλλόγου Πειραιά η κα Πόπη Δικαίου-Κοσσυφάκη καθώς και οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων κωπηλατικών σωματείων.
Κατά την τελετή βραβεύτηκαν επίσης η αθλήτρια του Ομίλου Ερετών Αικατερίνη Πολίτη για το αγωνιστικό της ήθος και το «ΕΥ Αγωνίζεσθαι» που επέδειξε καθώς και οι αθλητές Αποστόλης Γιαννατζής και Νικόλαος Κουτσομπίνας για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην οκτάκωπο των εφήβων στους Βαλκανικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας από τις 12 έως 13 Σεπτέμβριου 2015.
Με την ολοκλήρωση της απονομής των μεταλλίων οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στην εγκατάσταση του Ανδρέα Θεολογίτη « Κωπηλάτες στο φως». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 22 Νοεμβρίου.
Οι αγώνες σήμερα πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΟΛΠ Α.Ε.. Αθλοθέτης του αγώνα ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ερετών κ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν θερμά τα αθλητικά σωματεία για την συμμετοχή τους στους αγώνες και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.