Τέλος εποχής! Έκλεισε το καφέ “Εν Πειραιεί”, το περίφημο πολιτικό στέκι στην Πλατεία Κοραή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ιστορικό καφέ, το κυριότερο πολιτικό και κοινωνικό στέκι του Πειραιά, το περίφημο «Εν Πειραιεί», έκλεισε αιφνιδιαστικά, αφήνοντας εμβρόντητους τους χιλιάδες φίλους του που καθημερινά και κυρίως τα Σαββατοκύριακα έπιναν εκεί τον καφέ τους, κάνοντας φοβερές συζητήσεις και αναδρομές για τον Πειραιά των ονείρων τους!

Η Πλατεία… άδειασε ξαφνικά, έγινε φτωχότερη και η είδηση ξάφνιασε τους πάντες, αφού δεν διαφαινόταν από πουθενά μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο η κρίση -ιδιαίτερα στον Πειραιά- δεν άφησε τίποτα όρθιο, ξεριζώνοντας πολλές σταθερές αξίες στο πέρασμά της.

Το «Εν Πειραιεί», λειτούργησε πάνω από δύο δεκαετίες στην κεντρική πλατεία του Πειραιά, με σεβασμό στον Πειραιώτη, με φανατικούς φίλους που έδιναν τα ραντεβού τους εκεί.

Αποτελούσε τόπο συνάντησης όλων των πολιτικών στελεχών και παραγόντων και εκεί, έχουν γίνει μεγάλες παρέες με παρόντες ακόμα και πρωθυπουργούς μετά τα Θεοφάνεια, με πρώτο, τότε, τον Κώστα Σημίτη.

Με το τέλος του «Εν Πειραιεί», τελειώνει ένα κομμάτι του Πειραιά και αυτό συνιστά… τέλος εποχής για δύο γενιές που έζησαν τα καλύτερά τους χρόνια στην Πλατεία και τώρα δοκιμάζονται σε μια εποχή κρίσης, ασφυξίας και αφιλίας.

Ο Πειραιάς, οδηγείται στο χειρότερο και η επιχειρηματική δράση καθίσταται όλο και πιο δύσκολη και δυσχερής καθημερινά.
Κρίμα…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Πηγή: limani24.gr