ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ: Βάζει λουκέτο ο ΣΥΡΙΖΑ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Ίδρυμα Καλός Ποιμήν βρίσκεται στα Καμίνια του Πειραιά και έχει σημαντική κοινωνική προσφορά 

- Ο Πρόεδρος της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Αναστάσιος Πούλος, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποτρέψει το λουκέτο

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ήδη καταγράφονται σημαντικές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Πειραιά για την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που φαίνεται ότι θέλει να βάλει λουκέτο στη λειτουργία παρόμοιων Ιδρυμάτων.

Στον Πειραιά δε θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια εξέλιξη και για αυτό το λόγο, θεσμικοί φορείς, τοπικοί σύλλογοι (όπως ο ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ που ήδη παρενέβη με δημόσια δήλωση του Προέδρου Χρήστου Σκανδάλη) και παράγοντες, αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προβούν και ακόμα πιο δραστικές κινήσεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά που κατα καιρούς κόπτεται για τέτοια ευαίσθητα ζητήματα δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αντίδραση!

Δείτε τη σχετική επιστολή ενημέρωσης που απέστειλε ο κ. Πούλος

«Καταργείται σύμφωνα με προτεινόμενο σχέδιο νόμου ο αυτοτελής και ανεξάρτητος, υπό την εποπτεία πάντα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρόπος λειτουργίας και διοίκησης των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.). Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.) , με το τεράστιο επί δεκαετίες έργο στην ελληνική κοινωνία και στην προστασία της παιδικής ψυχής, θα διοικούνται από επιστημονικό συμβούλιο και διευθυντή υπό την εποπτεία κεντρικού γνωμοδοτικού οργάνου και θα στεγάζονται σε προνοιακές δομές που δεν κατονομάζονται και ενδέχεται να είναι ακόμα και ιδιωτικού δικαίου.

Τα διοικητικά συμβούλια των ΕΠΑ με πρόεδρο ανώτερο δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό, καταργούνται και όπως γίνεται αντιληπτό τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η ορθή και πιστή εκτέλεση των Εισαγγελικών εντολών αλλά και των αποφάσεων των Δικαστηρίων Ανηλίκων. Το πολυσύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα της προστασίας, ανατροφής, εκπαίδευσης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης των ανηλίκων των ΕΠΑ θα ανατεθεί σε «ειδικούς» χωρίς ανάλογη εμπειρία τη στιγμή που το σχέδιο νόμου ΑΠΛΑ δεν προβλέπει την τύχη του υπάρχοντος προσωπικού που επί σειρά ετών έχει δώσει και τη ψυχή του.

Μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα και δυσοίωνα για το μέλλον των ανηλίκων πρέπει να προστεθεί και η μη προβλεπόμενη τύχη της περιουσίας των ΕΠΑ (ιδρύματα, δωρεές κλπ) που έχει δοθεί εις το διηνεκές για την εκπλήρωση του συγκεκριμένου σκοπού. Ένδειξη, αν μη τι άλλο, της προχειρότητας με την οποία έχει σχεδιαστεί ο νόμος.

Στον Πειραιά και μάλιστα στην 4η Δημοτική Κοινότητα λειτουργεί η δική μας Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά που περιμένει για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας.

Στεγάζει περισσότερα από 30 παιδιά και το υπάρχον ελλιπές προσωπικό καταβάλλει εδώ και χρόνια τεράστιες προσπάθειες για να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά ένα σωστό και υποστηρικτικό σε όλα τα επίπεδα περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεται εδώ και χρόνια είναι να πληρωθούν οι κενές θέσεις σε υπαλληλικό και επιστημονικό προσωπικό και βέβαια τη δική μας στήριξη.

Η οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με τη λειτουργία των ΕΠΑ και ειδικά της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», που για την συγκεκριμένη Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχουν σχεδιάσει ακόμη και την λειτουργία της ως φυλακές ανηλίκων, θα είναι εις βάρος των ανήλικων φιλοξενούμενων παιδιών καθώς και ολόκληρης την κοινωνίας του Πειραιά διότι υπάρχει ο φόβος αύξησης της εγκληματικότητας.

Ας επισκεφτούμε το link του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ας δείξουμε εμπράκτως τη στήριξη μας σχολιάζοντας το Άρθρο 54 και ζητώντας όχι μόνο την ακύρωση του νόμου αλλά και τη διάθεση από το αρμόδιο Υπουργείο περισσότερου προσωπικού και πόρων. Γιατί η διαχείριση και φροντίδα αυτών των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε τον πολιτισμό μας».