Συνελήφθη 50χρονος στον Πειραιά – Δείτε τι συνέβη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ...

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στη Θεσσαλονίκη, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 50χρονος, για παράβαση διατάξεων του Ν. 2960/2001 ''ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ'' από κοινού και του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια), ως προς τον 27χρονο αλλοδαπό συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε αποθήκη του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τέσσεραχαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα τα οποία είχαν αποσταλεί από άγνωστο αλλοδαπό από την Αθήνα και μεταφέρθηκαν μέσω λεωφορείου της γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Τα χαρτοκιβώτια παρελήφθησαν από τον 50χρονο, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος αποθηκάριος του ΚΤΕΛ και τα είχε τοποθετήσει εντός της αποθήκης . Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα χαρτοκιβώτια περιείχαν δύο χιλιάδες διακόσια (2200) πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών καθώς και εκατόν μία (101) συσκευασίες που περιείχαν καπνό μικτού βάρους 50 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης .

Επιπρόσθετα, σε συνδυαστική επιχείρηση με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθη ακόμη ένας 50χρονος υπάλληλος του Κ.Τ.Ε.Λ Αθηνών, απ΄ όπου είχαν φορτωθεί τα εν λόγω κατασχεθέντα χαρτοκιβώτια.

Ο ανωτέρω συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσαχθεί με τους λοιπούς δύο συλληφθέντες ενώπιον του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.