ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι πρώτες μελωδίες μαντολίνου με φόντο τον Πειραιά…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το προσφάτως ανακαινισμένο στολίδι της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη  μουσικών από την Ιταλική Orchersta di mandolini e chitarre “citta di Brescia” και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Ν. Λάβδας» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν σε έναν άλλο κόσμο την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Η «Ελληνική Ραψωδία» όπως είναι και ο τίτλος του έργου, πρόκειται για μια εισαγωγή πάνω σε Ελληνικά μοτίβα που συνέθεσε ο Νικόλαος Λάβδας, Μαέστρος της Αθηναϊκής Μαντολινάτας.  Εικόνες από την Ελληνική μυθολογία και θεότητες της θάλασσας θα μας συμπαρασύρουν μέσα από το έργο του Amadeo Amadei ενώ σε ρυθμούς fox – trot θα «κινήσει» ολόκληρο το θέατρο ο Σπ. Σαμαρας. Η παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι με το κοντσέρτο απ’ το χαμόγελο της Τζοκόντα και η simple suite του Δημήτρη Νικολάου είναι δείγματα μουσικής γραφής ανθρώπων που αγάπησαν και ανέδειξαν το μαντολίνο. Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, έργα του Ναπολιτάνου Calace, με την ευκαιρία συμπλήρωσης
150 χρόνων από τη γέννησή του.
Αυτά και άλλα πολλά υπόσχεται το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά…
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 ενώ τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Θεάτρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 32.
Επίσης μπορείτε να κλείσετε να εισιτήρια σας online  με ένα κλικ στη σελίδα www.ticketservices.gr.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5 και 7 ευρώ!
Οι μελωδίες ξεκίνησαν να ακούγονται ήδη στον Πειραιά….