ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μαζεύονται τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η δημοτική αρχή “έτρεξε” τις διαδικασίες και επισήμως ξεκινάει η συλλογή τη συλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του Πειραιά.

Οι κάτοικοι του Πειραιά περιμένουν να δουν άμεσα αποτελέσματα αφού το πρόβλημα ταλαιπωρεί χρόνια την πόλη.

Συγκεκριμένα, άνοιξε διαγωνισμό για να προσελκύσει εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αυτή «αποστολή» και για να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την πόλη μας που το τελευταίο διάστημα γέμισε με εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα ανέρχονται περίπου στα 450 σε μια πρώτη καταγραφή που έγινε.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά τις νόμιμες διατάξεις ενώ στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καρβουνάς και Γιάννης Μελάς.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας που όριζε η διακήρυξη, η επιτροπή προχώρησε στον έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλαν στον διαγωνισμό οι εταιρείες ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ, ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΝ.ΕΠΕ.

Ακολούθησε έλεγχος των δικαιολογητικών και η επιτροπή έκανε δεκτές για τη συνέχεια του διαγωνισμού τις δυο πρώτες εταιρείες καθώς η τρίτη απορρίφθηκε λόγω του ότι η εγγυητική επιστολή συμμετοχής της, είχε χρονική διάρκεια μικρότερη των 120 ημερών.

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαδοχικές προσφορές/αντιπροσφορές, πλειοδότρια αναδείχτηκε η εταιρεία ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ που προσέφερε το ποσό των 130 ευρώ ανά όχημα για την ανάθεση της υπηρεσίας για την παράδοση-εκποίηση του συνόλου των χαρακτηρισμένων ως εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Έπειτα από τα παραπάνω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πειραιά,ενέκρινε τις διαδικασίες και κατοχύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Πλέον η πλειοδότρια εταιρεία οφείλει να απομακρύνει όλα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους της πόλης κινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες.