2021: Ο Πειραιάς πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε ο Πειραιάς να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά σε ραδιοφωνική εκπομπή του Καναλιού 1. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος:

«200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία θα είναι ο Πειραιάς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Προωθούμε αυτή την ιδέα σε συνεργασία και με το Δήμαρχο Σαλαμίνας και με τους άλλους Δημάρχους του ευρύτερου Πειραιά. Έχω πάρει την πρωτοβουλία και προχωρούμε. Ο Πειραιάς ως πόλη διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι συμπίπτει και με τα 2.500 χρόνια από την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο φάκελος διεκδίκησης υπάρχει μόνο στον Δήμο του Πειραιά. Οι Υπουργοί ας ασχοληθούν με την δουλειά τους, «εφ΄ω ετάχθησαν» από τον Πρωθυπουργό κι ας αφήσουν αυτά που είναι για τους Δήμους, στους Δήμους. Ασφαλώς η πόλη θα συνεργαστεί με ολόκληρη την κυβέρνηση και πριν απ΄ όλα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.»

Εμείς ευχόμαστε η προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ο Πειραιάς να αποτελέσει το επίκεντρο της Ευρώπης το 2021, ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο...