ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά-Καθαρά όλα τα φρεάτια! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε δώσει εντολή εδώ και αρκετές μέρες για καθαρισμό των φρεατίων, για αυτό και δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα κατά τη χθεσινή νεροποντή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αργουδέλης και οι υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν σε ελέγχους και χθες κατά τις βραδινές ώρες, σε όπλα τα "επικίνδυνα" σημεία της πόλης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες σε δυο από τα πιο επικίνδυνα σημεία του Πειραιά σε περιόδους εντονότατων καιρικών φαινομένων.

1 FREAR

1 AGIA SOFIA FREAR

Βαλαωρίτου & Τεγέας
(Άγιοι Ανάργυροι-Παλιά Κοκκινιά)

1 AKTI FREAR

Ακτή Καλλιμασιώτη & Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Παρά την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά όμως, πρέπει να γίνει σαφές σε όλους μας πως ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε τις περσινές εφιαλτικές στιγμές που έζησε η Παλιά Κοκκινιά, είναι υπαρκτός!

Και αυτό γιατί όπως γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, αλλά και όπως έχει δηλώσει δημοσίως με ευθύτητα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τα αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες... βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά των

Υπουργείων και της Περιφέρειας!

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Περιφέρειας να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, γιατί σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, τα φρεάτια όσο καθαρά και να είναι δε δύνανται να συγκρατήσουν τα ποτάμια που κατεβαίνουν από τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια προς την Παλιά Κοκκινιά και την Αγια Σοφιά.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση δέντρων στο Κέντρο του Πειραιά και στο Χατζηκυριάκειο