ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε διαγωνισμό του ΟΗΕ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικότατη διεθνής διάκριση για το ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πειραιά!

Η φοιτήτρια Ελένη Μερεού ανέβασε την Ελλάδα ψηλά σε διαγωνισμό του ΟΗΕ

Η Ελένη Μερεού, φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, “σήκωσε” την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη, πραγματοποιώντας παρουσίαση ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, σε ειδική συνεδρίαση στις 24/7, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Η 20χρονη φοιτήτρια – μοναδική ελληνική συμμετοχή - που έφτασε στο διαγωνισμό χάρη στην καθοδήγηση του Καθηγητή της, Δημήτρη Γεωργακέλλου, Διευθυντή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη» (Executive MBA), βραβεύτηκε για το δοκίμιό της, ενώ στην ομιλία της αναφέρθηκε σε θέματα ανεργίας, νεανικής επιχειρηματικότητας και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

Στο πλαίσιο της 70ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών, φοιτητές από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να γράψουν ένα δοκίμιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για τα θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αναπτυξιακή ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών μετά το 2015 για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως εμπλουτίζεται με την πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία των λαών.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση κλήθηκαν να υποβάλουν τις εργασίες τους σε μία από τις έξι επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών (αραβική, κινεζική, αγγλική, γαλλική, ρωσική και ισπανική), η οποία δεν ήταν η πρώτη γλώσσα του φοιτητή, ή η κύρια γλώσσα διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Η Ελληνίδα φοιτήτρια παρουσίασε την εργασία της στην αγγλική γλώσσα και διακρίθηκε στην κατηγορία της μαζί με άλλα 9 άτομα από άλλες χώρες. Στον διαγωνισμό εκπροσωπήθηκαν 42 χώρες και υποβλήθηκαν περισσότερες από 1250 εργασίες.

Δύο πάνελ κριτών αξιολόγησαν τα δοκίμια σχετικά με την ποιότητα των ιδεών που εξέφραζαν και την ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας και ξεχώρισαν δύο από κάθε γλώσσα που πέρασαν και στο στάδιο της συνέντευξης. Οι νικητές αναδείχθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους στις δύο αυτές φάσεις της διαδικασίας.

1ewe

Η ίδια η Ελένη Μερεού, αναφερόμενη στην εμπειρία της συμμετοχής και διάκρισης στο διαγωνισμό αναφέρει:

«Χωρίς να διστάσω ούτε στιγμή, την ώρα που έμαθα για τον διαγωνισμό έθεσα συμμετοχή. Απλά μου άρεσε το θέμα, το βρήκα σημαντικό και επίκαιρο κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη και περήφανη που εκπροσώπησα άξια την Ελλάδα, μια χώρα που παρά τις όποιες δυσκολίες της, συνεχίζει να μεγαλουργεί. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα αποτελέσει για μένα έμπνευση για το μέλλον»

1fr

Ο κ. Γεωργακέλλος, με την πολύτιμη καθοδήγηση του οποίου η κ. Μερεού βρέθηκε στο βήμα του ΟΗΕ, σχολίασε σχετικά: “H Ελένη Μερεού πέτυχε μια παγκόσμια διάκριση που μας κάνει υπερήφανους και γεμίζει με ελπίδα και κουράγιο τους Έλληνες σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα. Βλέποντας τέτοιες επιτυχίες νέων φοιτητών, δεν μπορώ να μην εκφράσω την αισιοδοξία μου για το μέλλον και τη βεβαιότητά μου ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μας διαθέτουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και ήθος και αξίες που τους καθιστούν υπεύθυνους πολίτες”.