Νέα αγορά τροφίμων στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη στις 25/8 για την νέα αγορά τροφίμων στον Πειραιά, ο κ. Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μανεσιώτη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, έτσι ώστε να παραχωρηθεί από τη ΣΤΑ.ΣΥ. το αμαξοστάσιο στην πλατεία Ιπποδαμείας για τη δημιουργία κλειστής αγοράς στον Πειραιά. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά και την υλοποίηση κοινών δράσεων στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Συναντήθηκα με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον εμπορικό κόσμο αλλά και στην πόλη. Είχε προηγηθεί συνάντηση μου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, όπου συζητήσαμε τη δημιουργία μιας αγοράς τροφίμων στην Ιπποδάμειο αγορά και τη δυνατότητα παραχώρησης από τη ΣΤΑ.ΣΥ του παλιού αμαξοστασίου. Είχε γίνει παράλληλα και συνάντηση του κ. Γαβρίλη με τον Εμπορικό Σύλλογο και συμφωνήσαμε να σταλεί από κοινού επιστολή για να προχωρήσει το θέμα. Επιθυμούμε όλοι να δημιουργηθεί στον Πειραιά μια νέα αγορά τροφίμων. Επιπλέον, ενημέρωσα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη με τα έργα του μετρό και του τραμ και για την πορεία των έργων. Όπως ξέρουμε το μετρό έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες, το τραμ συνεχίζεται με προβλήματα. Τους εξήγησα τα χρονοδιαγράμματα και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ο Δήμος. Συζητήσαμε επίσης για τη διάνοιξη της οδού Σωτήρος που είναι ένα πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, και αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνάντηση με το Δασαρχείο, καθώς εμπλέκεται, για να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε για τη διάνοιξη. Τους ενημέρωσα ότι θα γίνει η ανάπλαση του πεζοδρόμου της Νικήτα, ένα αίτημα ετών το οποίο υλοποιείται καθώς μέσα στο Σεπτέμβριο μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Συζητήσαμε για χώρους φορτοεκφόρτωσης και είπαμε να σηματοδοτήσουμε μια δημιουργία περιπάτου από την κρουαζιέρα που θα πηγαίνει μέσα στην αγορά, ώστε να χαράξουμε έναν εμπορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης. Συζητήσαμε για την καθαριότητα και για όλα τα θέματα που αφορούν στα εμπορικά καταστήματα. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και υπάρχει συναντίληψη στα περισσότερα θέματα. Δεν μπορώ να πω ότι προχωρούν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε, λόγω πολλών διαδικασιών που απαιτούνται για να προχωρήσουν πολλές από τις δράσεις αυτές. Είμαι αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα τουλάχιστον κάποια από τα έργα αυτά θα αρχίσουν να υλοποιούνται και να ολοκληρώνονται. Και αυτό είναι κάτι ευχάριστο».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης τόνισε: «Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη. Συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν στην πόλη, θέσαμε το θέμα που έχει συζητηθεί ήδη και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο για την ίδρυση της Ιπποδάμειας αγοράς τροφίμων. Συζητήσαμε για τη διάνοιξη της οδού Σωτήρος. Για τη σηματοδότηση του περιπάτου που θα κάνει το γύρο από την κρουαζιέρα στα καταστήματα και στα σημεία ενδιαφέροντος του Πειραιά. Θέσαμε επίσης θέματα καθαριότητας και καλλωπισμού του Πειραιά και περιμένουμε στο επόμενο διάστημα τις εξελίξεις».