Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ: Σάρωσε η ΝΔ – Δείτε το εντυπωσιακό ποσοστό που πήρε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η φράση «Εδώ είναι Πειραιάς» ταιριάζει απόλυτα με το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι 

- Ολική επαναφορά της Κεντροδεξιάς παράταξης στον Πειραιά

Η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη, λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, καθώς η ΝΔ, επιστρέφει δυναμικά, στα παλαιά κραταιά ποσοστά της, τα οποία και της εξασφάλιζαν στο παρελθόν την αυτοδυναμία.

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, εκτός από τις σχεδόν 10 μονάδες  διαφορά που καταγράφει σε πανελλήνιο επίπεδο, μεγάλες διαφορές παρατηρούνται σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες.

Ενδεικτικά, η ΝΔ στην Α' Πειραιώς καταγράφει ποσοστό 37,48% παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, σχεδόν 15%. Ενώ σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η ΝΔ αυξάνει κατά 8% την εκλογική της δύναμη, όταν είχε λάβει 29,45%. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ έχει καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστά της στην Α' Πειραιά στις εθνικές εκλογές του 2004 με τον Κώστα Καραμανλή όταν έλαβε 46,31% και αντίστοιχα στις εθνικές εκλογές του 2007, όταν έλαβε 42,34%.

Αντίθετα αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε 4% στην Α' Πειραιά σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014, και 11% σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.