Εκατοντάδες Μανιάτες του Πειραιά στην ομιλία του Πέτρου Ανδρεάκου, υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Μάνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πλήθος Μανιατών του Πειραιά συνέρρευσαν στην ομιλία του εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ν. Ανδρεάκου

- Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Κοιτάζοντας στα μάτια τους Μανιάτες του Πειραιά, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, ζητά τη στήριξη τους και λαμβάνει μήνυμα βροντερό για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου.

12 Μαΐου 2019, Κυριακή μεσημέρι, ημέρα τιμής για τη Μάνα και τη Μητρότητα, εκατοντάδες Μανιάτες του Πειραιά συρρέουν στην ομιλία του Πέτρου Ν. Ανδρεάκου, Δημάρχου Ανατολικής Μάνης και εκ νέου υποψηφίου, επικεφαλή του συνδυασμού Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στο κέντρο του Πειραιά.

O Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται στη δεύτερη πατρίδα της Μάνης, την πόλη που φιλοξένησε τα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια τη φτώχεια, το πόνο αλλά και την προσπάθεια, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την ευημερία των Μανιατών, στον Πειραιά. Κοιτάζοντας στα μάτια τους Μανιάτες του Πειραιά, με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, υπερηφάνειας αλλά πάνω από όλα σεβασμού και αισθήματος ευθύνης ανέφερε:

«Πριν 9 χρόνια, το 2010 πάλι από εδώ, από τον Πειραιά είχα ζητήσει τη στήριξή σας για τον νέο τότε Δήμο Ανατολικής Μάνης, που συνένωσε τους 4 προηγούμενους Δήμους.

Ανταποκριθήκατε.

Μας δώσατε το εισιτήριο που μας επέτρεψε να δείξουμε τις ικανότητές μας για την αναμόρφωση της ιδιαίτερης  πατρίδας μας.

Σήμερα εδώ στον Πειραιά μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι τα καταφέραμε, ότι πετύχαμε.

Κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας . και το όραμα όλων μας για έναν Δήμο αντάξιο των Μανιατών έγινε πράξη, έγινε δημιουργία.

Είναι έργα, είναι αποτελέσματα…».

Ο Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας ότι το έργο που υλοποιήθηκε έθεσε «…ισχυρές βάσεις που μας επιτρέπουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον…». Η Μάνη της ανάπτυξης και της προόδου είναι πλέον πραγματικότητα.

Ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε τη σημασία των υλοποιηθέντων έργων καθαριότητας, ύδρευσης, αποχετευτικών, οδοποιίας, πολιτισμού - τουρισμού και αθλητισμού, και εστίασε στην ανατροπή που έχει επέλθει υπέρ της Μάνης ως πολιτιστικός πόλος περιφερειακής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, γεγονός που κανείς δεν  μπορεί πλέον να αμφισβητήσει. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις διακρίσεις που έχει λάβει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τα τελευταία έτη τόσο σε θέματα Οικονομικής Διαχείρισης, Διαφάνειας και Λογοδοσίας, και παροχής Υπηρεσιών προς τους Δημότες, όσο και στη πλέον διεθνή αναγνώριση της Μάνης ως τουριστικό προορισμό.

Προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνονται από το έντυπο φυλλάδιο απολογισμού και προγραμματισμού του συνδυασμού που κυκλοφόρησε, αλλά και από την ιστοσελίδα του συνδυασμού www.petrosandreakos.gr.  

Ο Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, τόνισε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου απαιτούν γνώσεις, σχέδιο και σκληρή δουλειά και προχώρησε στην παρουσίαση των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού, μια ομάδα που παντρεύει την ανανέωση με την εμπειρία και δήλωσε υπερήφανος που συστρατεύονται στο πλευρό του άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες, όρεξη, πείσμα και όνειρα. Ένας-ένας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν τον λόγο και κατάφεραν να σκορπίσουν στην αίθουσα την ελπίδα, τη χαρά και, αρκετές στιγμές, να προκαλέσουν τη συγκίνηση του κοινού.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους υποψηφίους του συνδυασμού.

Ο Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, ευχαρίστησε θερμά τους Μανιάτες του Πειραιά για τη παρουσία τους, ξεκαθάρισε ότι ο Μανιάτικος Προοδευτικός Συνδυασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια και δήλωσε κλείνοντας πως «Σας θέλουμε δίπλα μας… Να γράψουμε μαζί και πάλι νέες σελίδες  Επιτυχίας, Αλλαγής, Ανάπτυξης και Προόδου…».

Μετά το πέρας της ομιλίας του Πέτρου Ανδρεάκου, ο Μανώλης Αγγελάκης, με μία Κρητική Μαντινάδα έκλεψε τις εντυπώσεις.