Βράβευση Bαγγέλη Μαρινάκη από την Μητρόπολη Πειραιά

Κατά την διάρκεια συναυλίας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Πειραιώς για την καταπολέμηση της φτώχειας

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Φυσικά, η συναυλία έχει την αρωγή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, βράβευσε και τους δύο για την πολυετή προσφορά τους στην Ιερά Μητρόπολη και το έργο που κάνουν τόσο για την προστασία των αδύναμων όσο και για το πλούσιο εκπαιδευτικό τους έργο. Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ τον Μεγαλόσταυρο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την βράβευσή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, δήλωσε:

«Σεβασμιότατε, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό το μετάλλιο, για αυτήν την πολύ σημαντική διάκριση. Θα ήθελα να σας υποσχεθώ για άλλη μια φορά, και η ιστορία έχει δείξει ότι τις υποσχέσεις μας τις τηρούμε, ότι θα είμαι στο πλευρό σας όσο καιρό έχουμε την υγεία μας, την δύναμη και την δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρεύεστε για την Μητρόπολη Πειραιά και για την βοήθεια που προσφέρετε στα ασθενέστερα στρώματα και σε όλους τους Πειραιώτες. Το ίδιο συμβαίνει και για τον Δήμο Πειραιά γιατί ο Πειραιάς είναι η πόλη που λατρεύουμε, έχουμε μεγαλώσει και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα να είμαστε δίπλα στον Δήμο, καθώς επίσης και στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Να είστε σίγουρη ότι και τα χρόνια που έρχονται θα είμαστε δίπλα σας, στο λειτούργημα του «Ελπίδα» και για μια άλλη φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτήν την πολύ ωραία βραδιά. Να είστε καλά και ό,τι καλύτερο σας εύχομαι.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, δώρισε από μια εικόνα στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και κο Βαγγέλη Μαρινάκη, με ιδιαίτερο συμβολισμό η κάθε μία. Τις ξεχωριστές εικόνες φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος Αγιογράφος κος Γεώργιος Μποζάς.