ΔΙΩΓΜΟΣ της Εκκλησίας στον Πειραιά από την παράταξη του Νίκου Μπελαβίλα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Στέλνουν σε δίκη τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Δημοτικούς Συμβούλους για τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού
  • Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ
  • Διαβάστε ποια είναι η αφορμή, ποια η αιτία και ποιοι υπογράφουν ως μάρτυρες κατηγορίας
  • Τι θα κάνουν Σαλπέας και Γκερλές;

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το μίσος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά έναντι της τοπικής Εκκλησίας δεν έχει όρια!

Στο προσκήνιο έρχεται πάλι η υπόθεση της περίφραξης της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά, την οποία είχε υπερψηφίσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί παρόμοια ιστορία για μια μικρή αποθηκούλα στον εξωτερικό χώρο, στο πλάι του ναού, όπου θα αποθηκεύονταν οι σκούπες και τα λοιπά υλικά καθαριότητας.

Στην ουσία όμως, αυτή ήταν η αφορμή της ομάδας των Θοδωρή Δρίτσα και Νίκου Μπελαβίλα, προκειμένου να καταφέρουν ένα ακόμη χτύπημα στην τοπική εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Η πραγματική αιτία είναι η απέχθεια που θρέφουν για την Ορθοδοξία και ό,τι σχετίζεται με αυτήν.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Σε λίγες μέρες μάλιστα, εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο του Πειραιά η εν λόγω υπόθεση, με κατηγορούμενους τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους Πειραιά που υπερψήφισαν την απόφαση όσο και τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου.

Ο π. Ιωάννης δεν αποτέλεσε βέβαια τυχαίο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παράλληλα είναι και ο Γραμματέας του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά!

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας διακρίναμε βέβαια τους «συνήθεις υπόπτους» κολλητούς των κ.κ. Μπελαβίλα και Δρίτσα - δικηγόρους στο επάγγελμα - Καρδαρά και Σταθάκη!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Ηλίας Σαλπέας.

Αίσθηση και από τη χαρακτηριστική σιωπή των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Γκερλές! Αλήθεια τι έχουν να πουν για την υπόθεση;

Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο κ. Σαλπέας, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην ομάδα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, μιας και ως γνωστόν οι σχέσεις του κ. Μώραλη με τον κ. Σεραφείμ είναι κάτι παραπάνω από καλές.

ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Είναι συγκινητική η στάση των Πειραιωτών που αναγνωρίζουν τις προθέσεις της παρέα του Νίκου Μπελαβίλα και στέκονται στο πλευρό των κατηγορουμένων για την περίφραξη του Αγίου Κωνσταντίνου και όχι μόνο!

Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι τα ποσοστά που λαμβάνει - και θα λάβει - ο δημοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πειραιά!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ

«Ό,τι και να κάνουν, όσα εμπόδια και να μας βάλουν, δεν πρόκειται να μας φιμώσουν», αναφέρουν κύκλοι της Μητρόπολης Πειραιά.

Συνεχίζοντας «Με υπομονή αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά όπου κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχει, όπως μέχρι σήμερα, άμεση και καταλυτική παρέμβαση χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εκκλησία του Πειραιά δεν απειλείται από τέτοιες μικρότητες, σε αντίθεση με το δημοτικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, που μέρα με τη μέρα πέφτει και πιο κάτω.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που προκαλείται από τη διαχρονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά (και όχι μόνο) έναντι της Εκκλησίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Μπελαβίλας επιχειρεί παρόλα αυτά προσέγγιση του κ. Σεραφείμ, όχι επειδή ξαφνικά πίστεψε στον Τριαδικό Θεό, αλλά γιατί γνωρίζει ότι βρίσκεται εκτός των επιλογών της συντριπτικής πλειοψηφίας των θρησκευόμενων Πειραιωτών.