ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ: Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εκ νέου υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»

- Ο Χρήστος Μακρής είναι δάσκαλος 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Χρήστος Μακρής είχε εκλεχθεί το  2010 και το 2014  Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά (Υπεύθυνος Παιδείας και Καθαριότητας Β’ Διαμερίσματος )

Θέλοντας να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πειραιά, δήλωσε εκ νέου υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ: 

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959 όπου διαμένει μόνιμα και εξασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης . Είναι έγγαμος με την Ευγενία Τζερεφού η οποία έχει ατομική επιχείρηση που εδρεύει στον Πειραιά τα τελευταία 25 χρονιά. Έχει δύο τέκνα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι (τον Γιάννη και την Χρυσοβαλάντω-Σοφία).

Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας  Λαμίας, Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος 2ετούς μετεκπαίδευσης στο ΜΔΔΕ Αθηνών, Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης του Τμήματος Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Εξάσκησε το λειτούργημα του δασκάλου από το 1981, έχει διατελέσει Υποδιευθυντής του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά ( 10 έτη ), Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά ( 17 έτη ), Τακτικό Μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Τμήματος Συγγραφής Διδακτικών Βιβλίων Α/θμιας Εκπ/σης με εξειδίκευση Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Μελέτη Περιβάλλοντος και Γεωγραφίας και διετέλεσε μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο ΠΥΣΠΕ Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά.

Για τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες έχει τιμηθεί με Αριστείο Καλών Πρακτικών και Εξειδικευμένων Δραστηριοτήτων από το ΥΠΠΕΘ, για Εκπαιδευτικά Προγράμματα από την UNESCO ( 2 φορές ), από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ( 3 φορές ) και από την Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά για το Πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων. Επίσης, έχει τιμηθεί με έπαινο και βραβείο σε 2 Πανελλήνιους διαγωνισμούς σχολικών χορωδιών υπό την αιγίδα Υπουργείου Πολιτισμού, Γ.Γ. Νέας Γενιάς και της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ, το 2015 του απονεμήθηκε έπαινος από την Ελληνική Αστυνομία για τη δράση του στο Πρόγραμμα « Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς μου ».

Το 2013 αποσπάστηκε στην θέση του Συμβούλου Παιδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, από το 2010-2014 διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πειραιά, από το 2015-2017 είχε την θέση του Γενικού Διοικητικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από το 2014 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά.

Η πολιτική του δραστηριότητα διακρίνεται από την συμμετοχή του σε εκλογές εκπαιδευτικών, σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Πειραιά 2010 και το 2014 εκλέγεται ως Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά (Υπεύθυνος Παιδείας και Καθαριότητας Β’ Διαμερίσματος ). Η προσφορά του σε κοινωνικό επίπεδο χαρακτηρίζεται από την στελέχωση Εθελοντικής Ομάδας για κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο όπως η προσφορά συσσιτίων σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και μαθητές, με την βοήθεια και την συνεχή στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όντας Εκκλησιαστικός Επίτροπος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (από το 2007 έως σήμερα).