ΗΔΥΛΗ- ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΛΑΡΗ: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

Η Ηδύλη- Ιωάννα Χάλαρη είναι εκπαιδευτικός 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press 

Ακόμα ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς Πειραιωτών, η Ηδύλη- Ιωάννα Χάλαρη θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη της για τον Πειραιά θέλει να προσφέρει ενεργά τις υπηρεσίες της ώστε η πόλη της αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την όψη που της ταιριάζει.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΔΥΛΗ- ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΛΑΡΗ: 

Η Ηδύλη γεννήθηκε το 1988 και είναι γέννημα- θρέμμα Πειραιώτισσα, με καταγωγή από τον Κότρωνα– Λακωνίας και τις Κυκλάδες.  Είναι κόρη του Αντώνη Χάλαρη
(εκ μητρός Κοτρωνάρος) και της Αθηνάς Αλαφούζου.

Κατοικεί με την οικογένειά της στα Υδραίικα του Πειραιά.

Φοίτησε στην  Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc» στον Πειραιά  και στην «Πολύτροπη Αρμονία».

Είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Με μετεκπαίδευση στην Ψυχολογία, Παιδοψυχολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Συμπεριφορά στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ., διαθέτει επιμόρφωση για εφαρμογή νέων μεθόδων διδασκαλίας και πρακτικές στη διδακτική της γαλλικής γλώσσας .

Τέλος έχει επιμορφωθεί με εξειδικευμένα σεμινάρια για τις ικανότητες επικοινωνίας, την παιδαγωγική αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και για τον σχολικό εκφοβισμό.


Είναι πιστοποιημένη Καθηγήτρια Braille  (γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά) από το Κ.Ε.Α.Τ &  Φάρο Τυφλών Ελλάδας.


Έχει  εργαστεί ως διερμηνέας  γαλλικής γλώσσας στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ  για τις παιδικές
κατασκηνώσεις.


Γνωρίζει  άπταιστα 2 γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά.

Έχει από νωρίς δραστηριοποιηθεί ως ενεργός πολίτης προσφέροντας εθελοντική διδασκαλία στο φροντιστήριο διδακτικής ξένων γλωσσών  στο Πρόγραμμα «Εθελοντισμού και αλληλεγγύης»  του Δήμου Πειραιά .
Σήμερα είναι εθελόντρια στο Ναυτικό Ομιλο Sailability Hellas – Ιστιοπλοΐα για όλους ΑΜΕΑ.

Εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικά σχολεία , σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και είναι πιστοποιημένη εξετάστρια του Γαλλικού Ινστιτούτου (IFA).

Είναι μέλος του Συνδέσμου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. και μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Η ίδια σχετικά με την υποψηφιότητά της δήλωσε: 

Αγαπητοί Πειραιώτες και Πειραιώτισσες

Ο Πειραιάς είναι η πόλη της καρδιάς μας, η πόλη που ζούμε, που την νοιαζόμαστε και την πονάμε όσο κανένας άλλος. Είναι μια ευλογημένη πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ταλαιπωρηθεί. Όλοι θέλουμε να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο φιλική και πιο ασφαλής για τον πολίτη.
Εμείς οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες διακρινόμαστε για το θάρρος, το φιλότιμο την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας. Είμαστε οι άνθρωποι της μπέσας και του λόγου μας.
Οι Πειραιώτες έχουμε όραμα και μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε.


Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να βγούμε μπροστά ως δημότες και κάτοικοι αυτής της πόλης.


Έχοντας από νωρίς προσφέρει εθελοντικό έργο στο «Πρόγραμμα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά και στο Ναυτικό Ομιλο Sailability Hellas – Ιστιοπλοΐα για όλους ΑΜΕΑ,  με μοναδικό μου κίνητρο την αγάπη για την πόλη μας και τους συνανθρώπους της, σας ανακοινώνω με χαρά την απόφασή μου να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου – Πειραιάς Πόλη Πρότυπο.

Είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα και εργάζομαι ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας . Η ιδιότητα μου ως εκπαιδευτικός μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω καθημερινή επαφή με κόσμο όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελμάτων και φυσικά όλων των περιοχών και συνοικιών του δήμου μας. Συναναστρέφομαι με τα παιδιά και ζω την καθημερινότητα τους, έτσι ώστε να έχω συνειδητοποιήσει πόσο έντονα χρειάζονται τα σωστά  πρότυπα, την ελπίδα και το όραμα.

Με το μανιάτικο αίμα της γιαγιάς μου της Μαρίας να κυλά στις  φλέβες μου δεν μπορώ παρά να θέλω να εμπνεύσω νέους ανθρώπους από κοινού να ασχοληθούμε για το καλό της πόλης μας, με τις αρχές και τις αξίες που τείνουν να ξεχαστούν όπως το φιλότιμο, η ειλικρίνεια, η αλληλεγγύη και η αγάπη για το περιβάλλον και τον διπλανό μας.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες για έναν Πειραιά σύγχρονο, ελκυστικό με δομές και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και να αναβαθμίσουμε τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους και να δημιουργήσουμε νέους.


Να αξιοποιήσουμε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για να αναδείξουμε την ιστορία της πόλης μας. Να γίνουμε ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός και όχι μόνο ένας σταθμός ή ένα πέρασμα.


Μοιράζομαι το όραμα του επικεφαλής του συνδυασμού Νικου Βλαχάκου και σαν γνήσια Πειραιώτισσα θα είμαι πιστή στο λόγο μου.  


Κάποτε ο Αισχύλος πολύ εύστοχα είχε δηλώσει :
«Δεν είναι  ο όρκος που μας κάνει να πιστεύουμε στον άνθρωπο , είναι ο άνθρωπος που μας κάνει να πιστεύουμε τον όρκο.»