ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

- Ο Σπύρος Κουντούρης είναι δημοσιογράφος

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Σπύρος Κουντούρης επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου για έναν «Πειραιά Πρότυπο» και θέτει υποψηφιότητα ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό του «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ: 

Ο Σπύρος Κουντούρης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Είναι παντρεμένος με την Μίνα Μαύρου από την Αμοργό,  η οποία είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής και  δημοσιογράφος. Η Μίνα εκδίδει το μουσικό  ηλεκτρονικό περιοδικό Mousikogramma.gr και η μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική (σπούδασε έξι χρόνια ωδείο, πιάνο και τραγούδι). Γνωρίστηκαν στην εφημερίδα Έθνος και έχουν μία κόρη.

Από το χωριό Καραϊσκάκης, στην πλατεία… Καραϊσκάκη και στο ομώνυμο στάδιο της πόλης μας και του Θρύλου μας.

Το όνομα Καραϊσκάκης, όπως λέει ο Σπύρος Κουντούρης στο Piraeus Press.gr,  είναι συνδεδεμένο με τη ζωή του. Γεώργιος Καραϊσκάκης το Στάδιο της ομάδας μας, του Ολυμπιακού μας και Καραϊσκάκης το χωριό καταγωγής του, όπου βρέθηκε- από την Πελοπόννησο- ένα μέρος της οικογένειας. Το χωριό πήρε το όνομά του από τον αρχιστράτηγο της Επανάστασης του Γένους, ο οποίος  το 1825 είχε το στρατόπεδό του στην περιοχή και πολέμησε τον Κιουταχή και έπειτα τον Ιμπραήμ Πασά, που πολιορκούσαν το Μεσολόγγι.

Μετά το στρατό  και τη Λέσβο, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ( τώρα φέρει το βαθμό του λοχαγού) το πλοίο της …ζωής  τον έβγαλε στο Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Έβρου στα Ταμπούρια.

Ο Πειραιάς τον αγκάλιασε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Αττική και από τότε, το δέσιμο αυτό παραμένει δυνατό και αναλλοίωτο στο χρόνο, όπως η μεγάλη του αγάπη, ο Ολυμπιακός!

Τη δημοσιογραφική του καριέρα την άρχισε το 1990, όταν προσελήφθη  στην εφημερίδα    «Έθνος» και ασχολήθηκε με τα αστυνομικά, ελεύθερα και κοινωνικά θέματα.

Παράλληλα, το 1992 προσελήφθη στην ιστορική εφημερίδα «Εστία», η οποία, τότε, χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα και πολυτονικό. Κάλυψε τα εσωτερικά θέματα, όπως πολιτικά, ελεύθερα και Υπουργεία.

Το 2011 από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Έθνος » αποσπάστηκε, έως τις αρχές  του καλοκαιριού 2017 στο «ethnos.gr», όπου κάλυψε πολιτικά και άλλα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας.

Το Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε, παράλληλα με το «ethnos.gr »,  το πολιτικό δελτίο ειδήσεων στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», μετέπειτα  «Sport 24 radio» (αρχισυνταξία, σύνταξη και εκφώνηση).

«Στη δημοσιογραφική μου πορεία πάντα αναδείκνυα και έφερνα στην επικαιρότητα, προκειμένου να φτάσουν στους αρμόδιους, όλα τα κοινωνικά θέματα που απασχολούσαν τους συμπολίτες μας. Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι και νομίζω ότι πλέον από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, μπορώ να βοηθήσω στην επίλυσή τους», τονίζει ο Σπύρος.

Σύνθημά του «Το κόκκινο της καρδιάς μας, το μπλε της θάλασσάς μας και της πατρίδας μας. Το κόκκινο της καρδιάς μας για τον Ολυμπιακό μας, το μπλε για τη θάλασσά μας , το λιμάνι μας και την πατρίδα· αυτή τη θάλασσα και την πατρίδα που υπερασπίστηκε και θυσιάστηκε στα Ίμια ο Παναγιώτης Βλαχάκος, αδελφός του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, γιατρού Νίκου Βλαχάκου.»

Όπως λέει ο Σπύρος Κουντούρης, οι Έλληνες το λιγότερο που οφείλουμε στο Νίκο Βλαχάκο είναι να τον στηρίξουμε για δήμαρχο του Πειραιά. Η οικογένειά του έδωσε στην Πατρίδα μας τον αδελφό του. Έκανε την υπέρτατη θυσία και σε αυτή την οικογένεια, όπως και των άλλων ηρώων μας, οφείλουμε κάθε σεβασμό, εκτίμηση και στήριξη…

Ο Σπύρος Κουντούρης έχει επίσης εργαστεί:

-Ως ρεπόρτερ στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος».

-Σχεδίασε έστησε και εξέδωσε για ένα έτος το πρώτο συνδικαλιστικό περιοδικό στην Ελλάδα για τους αστυνομικούς (Νέα Αστυνομία) , το οποίο ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

-Συνεργάστηκε με το περιοδικό «Αμυντικά Θέματα» (σε ένθετο για την ασφάλεια και τον φορητό οπλισμό.

Βραβεύσεις:

Βραβείο από το «Ίδρυμα Αθανασίου Μπότση» (2008) για το ήθος και την ποιότητα των δημοσιογραφικών του κειμένων στην εφημερίδα «Εστία».