ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες του Φωκά Ευαγγελινού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε δυο εικοσιτετράωρα και κάτι παραπάνω το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξεκινά το μεγάλο του ταξίδι

Η PireausPress.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες του Φωκά Ευαγγελινού που έχει αναλάβει την σκηνοθετική επιμέλεια της μεγάλης αυτής γιορτής. Όλα θα πρέπει να είναι και θα είναι στην εντέλεια όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο αριστούργημα της τέχνης!

Ο τίτλος της παράστασης του Φωκά Ευαγγελινού που θα ανοίξει την αυλαία του μεγάλου θεάτρου «Δρόμοι του Πειραιά».

Το ίδιο το θέατρο,το λιμάνι, τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της πόλης του Πειραιά ήταν η πηγή έμπνευσης του σκηνοθέτη, μια έμπνευση που μαζί με καταξιωμένους ηθοποιούς θα γίνει ένα ξεχωριστό θέαμα επί σκηνής.

«Πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο, που ακουμπάει χρονολογικά σε τρείς αιώνες. Η πολύτιμη κληρονομιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές μνήμες που «αναβρύζουν» και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσμημα της περιοχής τους, μας επιβάλλουν τον λεπτομερή σχεδιασμό μιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης με κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που μέσα σε αυτά τα εκατόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε μέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηματοδότησε με την παρουσία του την λειτουργία του.

Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εμείς. Η δημιουργική ομάδα και οι σημαντικοί ηθοποιοί που συμμετέχουν, χαιρόμαστε που μας υποδέχεται λαμπερό και ξανανιωμένο, έτοιμο να σαλπάρει στα θεατρικά και μουσικά πέλαγα» τονίζει ο ίδιος.

Οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώνουν την παράσταση, αρκετά σημαντικοί!

Ονόματα όπως αυτό του Γιάννη Μπέζου, του Δημήτρη Λιγνάδη, του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ελένης Κοκκίδου θα βάλουν το στίγμα τους στους «Δρόμους του Πειραιά».

Ωστόσο πέραν της ημέρας των εγκαινίων τη λαμπρή αυτή παράσταση το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει από την Πέμπτη 24 έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013!

Η δεύτερη ημέρα των εγκαινίων δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από την πρώτη καθώς θα είναι το ίδιο λαμπρή. Εκεί η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τα μαγικά «πλήκτρα» του Μανώλη Παπασηφάκη.

Παράλληλα η έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου θα παρασύρει το κοινό με τα μοναδικά «κλικ» του φακού της απ΄ όλες τις γωνιές του μεγάλου λιμανιού.




Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φωτογραφίες από το εσωτερικό του (Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ)

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει μετά από 14 χρόνια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το σ' αγαπώ του Βασίλη Μιχαλολιάκου στη συνέντευξη τύπου

Συλλεκτικό γραμματόσημο με την ευκαιρία επαναλειτουργίας του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά (Φωτο)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη φετινή σεζόν!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτή είναι η πρόσκληση για τα εγκαίνια