Αδειάζουν τα νοσοκομεία του Πειραιά από γιατρούς για να καλυφθούν τα νησιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με επιστολή που εστάλει από την Πενταμελή Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά –ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Νίκαιας στο Διοικητή της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβούνη, φαίνεται ότι η 2η ΥΠΕ έχει μπει ξανά στη λογική των μετακινήσεων γιατρών του ΕΣΥ από τα νοσοκομεία του Πειραιά σε νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα έγγραφο που πήγε στα νοσοκομεία Αττικόν, Τζάνειο, Μεταξά, Νίκαιας, και Βούλας ζητά επειγόντως να μετακινηθούν γιατροί στα νησιά, Νάξο, Λήμνο και Λέρο ενώ το Θριάσιο όπως αναφέρει έχει ήδη δηλώσει ότι θα στείλει αναισθησιολόγο στην Ικαρία και εξετάζει και τη δυνατότητα να στείλει κι άλλες ειδικότητες. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μετακινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και θα διαρκέσουν για 20 ημέρες με δυνατότητα παράτασης αν οι γιατροί το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ οι μετακινήσεις γίνονται για να καλυφθούν κενά στα νοσοκομεία των νησιών χωρίς να γίνουν προσλήψεις.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν καμία μετακίνηση από το νοσοκομείο τους καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω των σημαντικών ελλείψεων και προτρέπει το Διοικητή αν δεν μπορεί να κάνει έστω και κάποιους διορισμούς να παραιτηθεί.