ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έλεγχοι στην αγορά και σε πλοία για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας


Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr για τις εξοφρενικές τιμές του καφέ στο καράβι για την Αίγινα, κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες!

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθούν και να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμόνισης τιμών σε βάρος των καταναλωτών.

Από τις 30 Ιούνη, οπότε άρχισαν οι τραπεζικοί περιορισμοί, έγινε σειρά ελέγχων σε καταστήματα τροφίμων και πρατήρια καυσίμων και έγιναν τιμοληψίες διαφόρων προϊόντων, ώστε να παρακολουθείται η τάση της διαμόρφωσης των τιμών στην αγορά.

Από την Δευτέρα 20 Ιούλη, οπότε άρχισε η εφαρμογή των νέων συντελεστών του ΦΠΑ, ξεκίνησε καθημερινή παρακολούθηση των λιανικών τιμών για είδη, που διατίθενται σε καταστήματα εστίασης- αναψυχής, ώστε να διαπιστωθεί εάν η αλλαγή των συντελεστών προκάλεσε αύξηση στις ήδη υπάρχουσες τιμές ή όχι.

Τέλος, λόγω της επικείμενης αύξησης της εξόδου από το λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της ακτοπλοΐας, κλιμάκια των υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά θα πραγματοποιούν ελέγχους τιμών στα μπαρ και στα εστιατόρια των πλοίων.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πόσο κοστίζει ο καφές στο καράβι για Αίγινα;;; (φωτο)