ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΙΤΣΟΓΛΟΥ: 3 + 1 προτεραιότητες για τον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Λευτέρης Στουμπιτσόγλου είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη
 
- Άρθρο του για τις σημαντικές προτεραιότητες στον Πειραιά 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΥΜΠΙΤΣΟΓΛΟΥ:

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Είναι, όμως, και μια από τις σημαντικότερες πόλεις της πατρίδας μας. Και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι.

Οι ανάγκες της πόλης μας είναι πολλές. Υπάρχουν πολλά κρίσιμα θέματα που πρέπει άμεσα να λυθούν ώστε να μπορέσει ο Πειραιάς να γίνει μια πόλη αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων του.

Μία από τις προτεραιότητες στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης είναι η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά. Ενός εμβληματικού κτιρίου που εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες σαπίζει αναξιοποίητο. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες έχει ως τιμή εκκίνηση τις 900.000 ευρώ ενοίκιο κατ’ έτος. Η αξιοποίηση του Πύργου είναι δεδομένο ότι θα αναζωογονήσει επιχειρηματικά την ευρύτερη περιοχή. Θα ανοίξουν νέες δουλειές ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά μια σειρά από επιχειρήσεις που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα, τις υψηλότατες εισφορές και την ασφυκτική φορολογία.

Η δεύτερη μεγάλη τομή στην πόλη είναι η ρύθμιση του κυκλοφοριακού. Η λειτουργία του τραμ μάλλον περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει στην πόλη μας. Ωστόσο, πρέπει να αναμένουμε να το δούμε σε λειτουργία προτού προχωρήσουμε στο συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του – καθημερινού πλέον – φαινομένου του μποτιλιαρίσματος στο κέντρο του Πειραιά.

Η τρίτη μεγάλη αναπτυξιακή δέσμευση που πρέπει να λάβουμε είναι να αναδείξουμε τον Πειραιά όχι μόνο ως στάση κρουαζιέρας αλλά ως σταθμό. Η αξιοποίηση των τεράστιων τουριστικών δυνατοτήτων της πόλης μας είναι επιτακτική ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να γίνει σταθμός άφιξης και αναχώρησης κρουαζιέρας για τα πανέμορφα νησιά μας στο Αιγαίο

Τέλος, όλες οι δράσεις για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην πόλη μας, στοχεύουν απευθείας στο να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των πολιτών. Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα φέρει πλούτο, ευμάρια και ευημερία. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει ο Πειραιάς μπροστά. Η επιχειρηματικότητα ανέκαθεν υπήρξε έντονη στην καρδιά του Πειραιά. Σήμερα, ήδη, προχωρούν δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία ενώ αναμένονται μια σειρά από κινήσεις που θα τονώσουν την αγορά και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους της πόλης μας.