ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ζευγάρι «ρήμαζε» ξενοδοχεία


Ένα νεαρό ζευγάρι, είχε «ρημάξει» τα ξενοδοχεία της παραλιακής λεωφόρου αλλά η… δράση του πήρε τέλος μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Βούλα.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και τη 17χρονη φίλη του, Έλληνες και οι δύο, που φέρονται ότι είχαν διαπράξει, το τελευταίο δεκαήμερο, 11 ληστείες σε ξενοδοχεία της παραλιακής, από τις οποίες οι δύο ήταν σε Πειραιά και Μοσχάτο, αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έκανε τις ληστείες με…. πλαστικό πιστόλι.

Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Έτσι, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/7, εντοπίσθηκε ο 23χρονος να πλησιάζει ξενοδοχείο στη Βούλα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ειδικές ομάδες οι οποίες τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, κατά την έξοδό του από το ξενοδοχείο, στο οποίο λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία. Η 17χρονη συνελήφθη σε κοντινό σημείο, ενώ τον περίμενε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι δράστες εντόπιζαν ξενοδοχεία, κυρίως κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος και στη συνέχεια ο 23χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αφαιρούσε, με την απειλή όπλου, από τους υπαλλήλους χρήματα.

Για την διαφυγή του, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο σε μικρή απόσταση και στο οποίο περίμενε, συνήθως, η 17χρονη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικό πιστόλι.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά την τελευταία εβδομάδα, διέπραξαν, συνολικά, 11 ληστείες σε ξενοδοχεία στη Γλυφάδα και από μια στο Μοσχάτο, στον Πειραιά και στην Ελευσίνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.