ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΑΡΙΑ: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το Νίκο Βλαχάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και το Νίκο Βλαχάκο 

- Η Λογοθέτη Μαρία το γένος Καψοκόλη είναι Οικονομολόγος- Διεθνολόγος

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗ: 

Γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά, όπου μεγάλωσε και κατοικεί έως σήμερα. Η καταγωγή της είναι από την Κίμωλο και την Μάνη. Γονείς της είναι ο Σοφοκλής Λογοθέτης και η Μεταξία Καψοκόλη η οποία είναι κόρη του Ιερέως Δικαίου Καψοκόλη που είναι εγγεγραμμένος στο βιβλίο “Πιστοί άχρι Θανάτου”.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Δίντση (Ναυτικός στο επάγγελμα) με καταγωγή από την Νάουσα Ημαθίας και έχουν μια κόρη 8 ετών.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Πειραιά, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Πανεπιστημίου Πειραιά MBA - (MSc in TQM International - ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Επιπροσθέτως είναι κάτοχος διπλώματος ως Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και κάτοχος διπλώματος Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Επιστημονικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Από το 1990 εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (τέως Εθνικής Οικονομίας) στους τομείς αξιολόγησης και ελέγχου Επενδύσεων, και από σύστασής τους είναι εγγεγραμμένη στα Εθνικά Μητρώα Αξιολογητών και Ελεγκτών.

Στο παρελθόν διετέλεσε ως Συντονίστρια του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περίοδο 2014 της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων σε επίπεδο επικράτειας, Εισηγήτρια της Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης θεμάτων που άπτονται των θέσεων της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης), υπεύθυνη υποστήριξης και κατάρτισης Τεχνικών Δελτίων Ένταξης Έργων, υπεύθυνη παρακολούθησης όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη επενδύσεων στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητας» του Ε Π Α Ν και Εισηγήτρια Σεμιναρίων και εκπαίδευσης όλων των περιφερειών της Χώρας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) καθώς και Μέλος της ομάδας σύνταξης του Ν.2601/98 και της τροποποίησης αυτού.

Το χρονικό διάστημα 2004 – 2006 ήταν επιστημονική συνεργάτης στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια.

«Σταθερά πιστή στα ιδεώδη και στις αρχές μου για την Πατρίδα μου και με ακράδαντη την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ειλικρινείς ανθρώπους με επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία, ικανούς να δρομολογήσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και να βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών, αποφάσισα να συμμετάσχω στα κοινά και να συμβάλλω στην αναβάθμιση του Πειραιά σε μια Πόλη –  Πρότυπο.», τόνισε η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.