Επίσημη έναρξη για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανοίγει τις πόρτες του από σήμερα, Τρίτη 14 Ι ουλίου, το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Πειραιά, το οποίο θα λειτουργήσει στο κέντρο του Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, 1ος όροφος), σε χώρο που διέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Το Κ.Ι.ΦΑ. Πειραιά θα λειτουργήσει πιλοτικά όλο τον Ιούλιο.

Από Τρίτη 14/7 ως Παρασκευή 17/7 θα λειτουργήσει καθημερινά 17:00-20:00 μόνο η γραμματεία του ιατρείου, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210.4129939, ώστε να ενημερώνεστε για τις ημέρες λειτουργίας του φαρμακείου, καθώς και τα διαθέσιμα ραντεβού των γιατρών για τον μήνα Ιούλιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά έχει ανάγκη από:
• αλληλέγγυους γιατρούς και νοσηλευτές .
• ένα κουτί φάρμακα το οποίο δεν χρησιμοποιείτε.
• αλληλέγγυους ανθρώπους.

«Στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κοινωνικών δικτύων σε κάθε γειτονιά. Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Πειραιά, είναι μια νέα δομή αλληλεγγύης που έχει στόχο να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, μετανάστες και Έλληνες που λόγω κρίσης, ανεργίας και αποκλεισμών έχουν χάσει την πρόσβασή τους στη δημόσια φροντίδα υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία περιγράφονται οι στόχοι του Κ.Ι.ΦΑ. Και σημειώνεται ότι:

«Έχουμε στόχο να αποτελέσουμε ένα χώρο επαφής και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών και τις δυνατότητες πρόσβασής τους στις δημόσιες δομές φροντίδας. Εμπνεόμαστε από τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης και οργάνωσης των αντίστοιχων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποτελέσει χώρους χειραφέτησης, συλλογικών διαδικασιών και διεκδίκησης. Επιδιώκουμε να συνδεθούμε με εργαζόμενους από άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής μας σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, 1ος όροφος), σε χώρο που διέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Είναι εγχείρημα συλλογικό, αυτόνομο, αυτοοργανωμένο και στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων χωρίς καμιά οικονομική εξάρτηση από χορηγούς.