Ακατάλληλα γιαούρτια σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των διερευνητικών δειγματοληψιών που πραγματοποίησαν σε δύο επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων στον Πειραιά, εντόπισαν στραγγιστό γιαούρτι μη κανονικό ως προς τη σύνθεση.

Ειδικότερα, σε δύο επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων στον Πειραιά, σε δείγματα στραγγιστού γιαουρτιού με λιπαρά 10% και ημερομηνίες λήξης 22-06-2015 και 30-07-2015 αντίστοιχα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε η παρουσία ζελατίνης, συστατικό το οποίο δεν προβλέπεται στο γιαούρτι όπως αυτό καθορίζεται στο αντίστοιχο «πρότυπο» του Κώδικα Τροφίμων.

Μετά τα παραπάνω, τα προϊόντα κρίθηκαν μη κανονικά ως προς τη σύνθεση και δεν επιτρέπεται να διατεθούν στην κατανάλωση με την ονομασία γιαούρτι.

Για την περαιτέρω διερεύνηση ενημερώθηκαν άμεσα οι αντίστοιχες υπηρεσίες, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν οι εταιρείες παραγωγής και διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων.