ΠΕΙΡΑΙΑΣ: “Παγωμένη” η αγορά – Κίνδυνος για δεκάδες επιχειρήσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε στενό κλοιό βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα οι επιχειρήσεις στον Πειραιά, λόγω των κλειστών τραπεζών και του Capital Control.

Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν πολλά καταστήματα θα οδηγηθούν σε ένα αναπάντεχο λουκέτο που θα αφήσει πίσω του πολλούς ανέργους.

Μέχρι σήμερα  παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις, στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ παρατηρούνται προβλήματα και στη μισθοδοσία, στα συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΕΣΠΑ), και αλλού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ΓιάννηςΜώραλης, σημείωσε: «… για την πόλη μας, διακυβεύονται τα πάντα: οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων, αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά. Συνειδητά, πρέπει να επιλέξουμε, μεταξύ μίας σκληρής και μίας σκληρότερης συνθήκης, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να ενισχύσουμε το «ναι» στην Ευρώπη».